Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zastanawiam się nad zmianą laptopa na nowego. obecnie używam Asus r510jk. Jednak jest już troszkę wysłużony - pęknięta obudowa - zaczyna wolniej działać, lekka zamuła.

Przeznaczenie laptopa :

- głównie internet, filmy, you tube, czasami gra(Counter-Strike: Global Offensive), podstawowe programy, aplikacje

Wymagania:
- podstawa aby po prostu nie łapał zamuły przy robieniu wielu rzeczy na raz, szybkość działania
- Windows w zestawie,
- dobra jakość wykonania
- aby się nie grzał jakoś wyjątkowo mocno
- w miarę możliwości cicha praca
- dysk super by było SSD+HDD
- matryca FHD musi być matowa
- mile widziana podświetlana klawa(chodź nie jest konieczna)

- bateria nie jest priotytetem, najczęściej korzystam na ładowarce

Dzięki za wszystkie propozycje, pozdrawiam

Edytowane przez darelman
Opublikowano (edytowane)

Mam i5 4200H

Dodaję ankietę;

1) Prywatny zakup, dorosły

2) Z Windowsem

3) 15,6

4)Fajnie jakby miał SSD+ HDD

5) W okolicach 3000zł - kwota lekko ruchoma

5b) Nie wiem jak długo chcę go używać. Można powiedzieć, tyle ile będzie w stanie wytrzymać na dobrym poziomie. Może 2-3 lata - bedę korzystał z niego jako głównego sprzętu, codziennie

5c) Miesąc / 2 miesiące

6) Korzystam z laptopa codziennie - w 95% trzymam go na biurku podłączonego do ładowarki( z obecnego laptopa korzystałem identycznie a mimo wszystko ma pękniętą plastikową obudowę w rogu ekranu) Więc wykonanie - tak jest ważne.

7. Matowa FHD

8) Głównie dom/biurko

9) Średnie - CS;GO - na obecnym laptopie mam w grze ok.100FPS

10) Podstawowe programy, nic specjalnego

11) Plusem jest podświetlana klawiatura, ale nie jest to konieczność

12) Pracowałem na Toshibie i Asusie - nie mam zdania co do żadnej marki

13) Narazie tylko to

https://www.x-kom.pl/p.....ideapad-320-15-i5-8250u-8gb-256-win10-mx150.html

14) Z czego mógłbym zrezygnować jak miałbym wybrać, aby obniżyć cenę to na pewno - bateria( jak już pisałem korzystam na podpiętej ładowarce).
Głośniki również nie muszę być jakieś świetne - korzystam najczęściej z podłączonych słuchawek, więc dźwięk z głośników nie musi być SUPER jakości.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Ale czytam opinie o tym HP i jest sporo ludzi co narzeka na bardzo mocne nagrzewanie się sprzętu...no powiem nie zachęcają takie opinie. Miałem problemy z chłodzeniem w mojej starej Toshibie(nie pamiętam modelu ) ale nie było to nic przyjemnego, często odpalał się wiatraczek ( bardzo głośny) laptop mimo wszystko się przegrzewał, a praca na takim nie jest przyjemna.