Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, szukam laptopa do następujących celów:

1. Pisanie programów
2. Stawianie maszyny wirtualnej
3. Oglądanie filmów i przeglądanie internetu
4. Czasami granie w owerwatch itp.

Oczekiwana:
1.Intel i5 7300HQ / i7 7700HQ
2. Grafika gtx 1050 lub 1050ti
3. 8/16gb ram
4. dysk ssd najlepiej 250GB
5. Wydajna bateria, która pozwoli na 4-5h pracy w Visua lStudio, przeglądaniu neta itp.
6. Nie gamingowy wygląd, lub przynajmniej nie bardzo rzucający się w oczy (jakiś czerwony dodatek nie wyklucza laptopa).
7. Przyzwoita matryca 15 cali
8. Wygodna klawiatura
9. Fajnie by było jakby mieścił się w 2,5 kg

Kwota jaką mogę przeznaczyć to ok. 4500 brutto

Zastanawiałem się między innymi nad Acerem Aspire 7 lub Acer Nitro 15. Orientujecie się, który prezentuje się lepiej do wyżej wymienionych wymagań?
Może macie dla mnie jakieś inne propozycje, które spełnią moje oczekiwania? Jestem otwarty na wszelkie propozycje.

A i jeszcze pytanie do was: opłaca się czekać z zakupem na black friday, czy w Polsce jeszcze nie jest to zjawisko tak popularne jak na zachodzie i nie ma ciekawych propozycji?

Opublikowano

1)Student
2) Może być z systemem, lub bez.
3) 15,4"- 15,6”
4) Chcaiłbym, żeby miał SSD 250GB fajnie jak będzie jeszcze HDD dodatkowo (ssd może być na m2).
5) Nowy laptop ok 4500zł

5b)Zamierzam go używać przez najbliższe 3-5 lat.

5c) Chciałem kupić jak najszybciej, ale rozważam możliwość zaczekania do czarnego piątku, który jest za 3 tygodnie, może będzie jakaś fajna promocja na model, który wcześniej upatrzę.
6) Liczy się dla mnie wydajność i czas pracy na baterii, ale chciałbym, aby był w również fajnie wykonany.
7) FHD matowy
8)Będzie używany zarówno w domu jak na uczelni, i w pracy dlatego zależy mi na czasie na baterii.
9) ram w Overwatch i Bf1

10) Programy - można przypisać wagi procentowe poszczególnym zadaniom albo ułożyć je w kolejności malejącej

Visual Studio, NetBeans,
Autocad (tylko do nauki)

11)Matowa matryca, podświetlana klawiatura
12) HP i Lenovo wzbudza u mnie mieszane uczucia. Reszta marek jest brana pod uwagę.
13) W pierwszym poście wrzuciłem konkretne modele, na które zwróciłem uwagę.

Opublikowano (edytowane)

Być może będzie już nowy Acer NV7 - ale to się okaże jeszcze i odświeżone Asusy ROG.

Chcaiłbym, żeby miał SSD 250GB fajnie jak będzie jeszcze

Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie - jeśli to nie są fabryczne dyski SSD M.2 (PCIe NVMe) lepiej kupować samodzielnie.

MSI GE62 6QF Apache Pro i7-6700HQ/8GB/1000 GTX970M FHD + dysk PCIe NVMe - powinieneś móc wyrwać za sensowną kwotę - warto zrobić undervolting.

Dell Inspiron 7577 i5-7300HQ/8G/1000/Win10 GTX1050

HP OMEN i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050Ti (MID-2017) jeśli udało by ci się załatwić jeszcze voucher, ma trochę mniej pojemną baterie (też kwestia wyglądu)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Przepraszam, tyle tych modeli przeglądnąłem już, że zaczynają mi się mieszać. Jeżeli chodzi o tą serię to bardzo spodobał mi się ten laptop https://www.x-kom.pl/p.....vn7-793g-i5-7300hq-8gb-1000-win10-gtx1050ti.html

Niestety nigdzie nie można go dostać w wersji 15 calowej. Zadzwoniłem do acera to powiedzieli mi, że tą serie zastąpiła właśnie nitro 15.

Jesteś pewien, że masz właściwe informacje?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

że tą serie zastąpiła właśnie nitro 15

W kulki tam lecą Pełna nazwa VN7 to Aspire V Nitro Black Edition i na pewno Nitro jej nie zastąpiło. Nitro to taka seria gamingowa budżetowa.