Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ankieta

[1] Kwota przeznaczona na zakup (brutto z VAT) - nowy, 3000 zł, dla dobra sprawy dołożę te 200 zł, ale wolę już nie więcej
[2] Mam z uczelni Microsoft Imagine
[3] Rozmiar matrycy 15'6 matowa IPS
[4] Maksymalna waga laptopa i czas pracy na baterii: Bateria możliwie najdłużej, waga poniżej nie więcej niż ok. 2,5kg, bo chce nosić na uczelnie
[5] Zastosowanie laptopa: interner, programowanie(poki co zwykle kompilatory konsolowe), nauka
[6] Jak długo zamierzasz go używać?: Chciałbym pare lat. To będzie twój jedyny komputer? Tak. Zależy mi na wydajności na tyle, żeby komfortowo się go używało na codzień, nie interesują mnie gry. Myślę, że taki laptop będzie mobilny.
[7] Póki co nie planuje w za dużo grać, może jakaś cywilizacja 5, PUBG (kiedyś).
[8] Wymagania specjalne: VGA lub HDMI, USB C/3.1. 
[9] Istotne informacje które nie ujęła ankieta.:

Planuje kupić do miesiąca, bo wtedy zamknę budżet. Słyszałem o nowej generacji procesorów Intela.

Jeśli warto dla nich czekać jeszcze trochę to jestem gotów to zrobić. Podobno procesory U mają być 4 rdzeniowe. Dobry to pomysł?
Zależy mi na SSD, jeśli dobry to deal to jestem gotów kupić laptopa bez SSD i dokupić osobno, więc istotne jest miejsce na dysk.

Widziałem laptopy z polecanych, takie jak lenovo E570, słyszałem o Acer 5, coś z nich? 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

bo chce nosić na uczelnie

I skreślasz 14,x" ?

PUBG (kiedyś)

https://www.notebookcheck.net/Playerunknown-s-Battlegrounds-Laptop-and-Desktop-Benchmarks.239672.0.html

Potrzebuje mocnej karty bo ma słabiutką optymalizacje.

Planuje kupić do miesiąca, bo wtedy zamknę budżet

Więc napisz na tydzień nawet przed.

Podobno procesory U mają być 4 rdzeniowe. Dobry to pomysł?

https://www.purepc.pl/notebooki/sprawdzilismy_wydajnosc_procesorow_intel_kaby_lake_refresh

Zawsze to wyższa wydajność ale to nie jest żadna rewelacja i nie dorównują procesorom HQ.

słyszałem o Acer 5, coś z nich

Są tylko z systemem ale można je dostać z 940MX i MX150 (lepszą od 950M).

Aspire 5 (A515-51G) tutaj masz test:

https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-5-A515-51G-7200U-MX150-FHD-Laptop-Review.240090.0.html

Z biznesowych te, nowsze z procesorami 8-gen pojawią się zapewne w 2018 dopiero.

Lenovo ThinkPad E470 i5-7200U/8GB/256 FHD

Lenovo ThinkPad E470 i5-7200U/8GB/256 GF940MX FHD

Opublikowano (edytowane)

Nie od rzucam 14 calowych, może niepotrzebnie nie dopisałem. Chodzi mi też o komfort pracy w domu bo nie mam zewnętrznego monitora 

Coś prócz cenn może się zmienić na rynku przez 3 tygodnie? 

Edytowane przez konsus123
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop dla studenta, nowy 3000
Opublikowano

To znowu ja... Powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa tego Lenovo Thinkpad E570. Jest jakaś różnica między nim a E470? A także jak się mają te dyski SSD w nich, są one dobrej jakości? Bo może nie muszę kupować osobnego, jeśli nie ma takiej potrzeby.

Opublikowano (edytowane)

Jest jakaś różnica między nim a E470?

Rozmiar, 15,6" i 14,1" - mniejszy nie ma klawiatury numerycznej i nagrywarki, oraz brakuje mu VGA itd.

Tutaj masz np. osiągi (na starych sterownikach jeszcze - 29 gru 2016).

Biznesowe mają zwykle dobre, na pewno 15,6" ma dobry NVMe od Toshiby.

Z plecaków i toreb osobiscie najbardziej lubię Targusa np. EcoSpruce

http://www.targus.com/uk/ecospruce-15_6-inch-backpack-black-tbb013eu

Edytowane przez FxJ