Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, przeglądając aktualny temat z polecanymi laptopami mam lekki dylemat.
Otóż poszukuję laptopa głównie do pracy (programista) oraz czasem do gier.
Często wyjeżdżam dlatego ważna jest również mobilność.

Jeśli chodzi o zakres cenowy to 4-5 tyś (prawdopodobnie będę brał sprzęt na raty).

Oto kilka głównych ważniejszych elementów jakie chciałbym mieć:
- System Windows 10
- Ram DDR4 - 16GB
- Procesor: Intel Core i7
- Grafika: tutaj myślałem nad np. GTX1050 a więc coś nieco lepszego
- Dyski: HDD 1TB oraz SSD minimum 128GB
- Brak napędu DVD
- Matryca: 15,6, minimum full hd, LED i najlepiej IPS
- Złącze USB 3.1 gen 2 oraz USB 3.1 typ C

To chyba tyle z takich głównych rzeczy, dodatkowo podświetlana klawiatura i odnośnie obudowy - coś smukłego, przejrzystego (biznesowego) w stylu np. Maca od Apple, najlepiej aluminium, aby było również stabilne i wytrzymałe.
(Nie chcę laptopa z designem typowo gamingowym)

Ogólnie myślałem nad ASUS VivoBook Pro 15, tyle, że w polecanych modelach do 4700 zł model już znikł.
Wymagania są nieco duże ale chciałbym szybki sprzęt a zarazem mocny do obsługi programów również graficznych jak i gier oraz podłączenia zewnętrznych monitorów.

Dlatego proszę o pomoc w doborze najlepszego sprzętu na ten moment. Mam nadzieję, że coś konkretnego uda się znaleźć
Z góry dziękuję za pomoc oraz poświęcony czas.

Pozdrawiam