shineN1 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 Witam wszystkich, przeglądając aktualny temat z polecanymi laptopami mam lekki dylemat. Otóż poszukuję laptopa głównie do pracy (programista) oraz czasem do gier. Często wyjeżdżam dlatego ważna jest również mobilność. Jeśli chodzi o zakres cenowy to 4-5 tyś (prawdopodobnie będę brał sprzęt na raty). Oto kilka głównych ważniejszych elementów jakie chciałbym mieć: - System Windows 10 - Ram DDR4 - 16GB - Procesor: Intel Core i7 - Grafika: tutaj myślałem nad np. GTX1050 a więc coś nieco lepszego - Dyski: HDD 1TB oraz SSD minimum 128GB - Brak napędu DVD - Matryca: 15,6, minimum full hd, LED i najlepiej IPS - Złącze USB 3.1 gen 2 oraz USB 3.1 typ C To chyba tyle z takich głównych rzeczy, dodatkowo podświetlana klawiatura i odnośnie obudowy - coś smukłego, przejrzystego (biznesowego) w stylu np. Maca od Apple, najlepiej aluminium, aby było również stabilne i wytrzymałe. (Nie chcę laptopa z designem typowo gamingowym) Ogólnie myślałem nad ASUS VivoBook Pro 15, tyle, że w polecanych modelach do 4700 zł model już znikł. Wymagania są nieco duże ale chciałbym szybki sprzęt a zarazem mocny do obsługi programów również graficznych jak i gier oraz podłączenia zewnętrznych monitorów. Dlatego proszę o pomoc w doborze najlepszego sprzętu na ten moment. Mam nadzieję, że coś konkretnego uda się znaleźć Z góry dziękuję za pomoc oraz poświęcony czas. Pozdrawiam Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 Zacznij od wypełnienia na forum ankiety - wymagana w tym dziale. Cytuj
Włóczykij Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 Cytuj ASUS VivoBook Pro 15 U nas w Polsce masz same z matrycami TN więc nie warto. Wypełnij ankietę bo nie wiadomo nawet kiedy kupujesz ani co dla ciebie znaczy "do gier". Cytuj
skalads92 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) Omen gtx1060 8gb i7 7700 (4349zl)+ dokladasz dysk ssd + 8gb pamieci Oczywiscie to model ktory nie do konca wyglada jak bizneswy laptop lecz tez nie krzyczy Edytowane 1 Października 2017 przez FxJ Zeby nie mnozyc postow Cytuj
Mroczekk Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 @skalads92 jak to za 4349zł ? Cytuj
skalads92 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Za późno, koniec promocji. :/ Do wczoraj była, dziś za 4999zł już masz samego lapka Cytuj
Mroczekk Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Ale jak to wyglądało? Normalnie przeceniony na te 4349zł było? :D Bo z tego co teraz widzę jest przeceniony z 6399zł na 5699zł ? Cytuj
skalads92 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 na 4999zł + z hp wracają 650zł za voucher który na infolini załatwiasz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi