Akayari Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Dobry wieczór. Poszukuję laptopa dla kolegi, który będzie konkretnie nastawiony na gry (konkretniej chodzi głównie o Wiedźmina 3 ). Przy takiej cenie jedyne co udało mi się wyszukać (nie spędzam na szukaniu wiele czasu), to laptop o takich specyfikacjach: Procek i5-7300HQ Karta GTX 1050 8 GB ramu Za 3,7 kafla, ale wydaje mi się, że jak na te parametry cena i tak jest dość wygórowana. Zastanawiałam się, czy wyrzucając windowsa (był doliczony) i zaoszczędzając te kilka stówek nie włożyć tego w lepszą grafikę, ale po trzech różnych konsultacjach popadłam w konsternację. Jeden z kolegów radzi, aby dołożyć do grafiki. Inny - do procesora, a jeszcze jeden powiedział: "Hej! Te parametry są w miarę dobre. Dołóż dysk w SSD!", ale niestety nie znam się aż tak bardzo na sprzęcie, aby wyjaśnić sobie (a tym bardziej koledze) jaka będzie różnica, kiedy zamiast lepszego procka doda dysk ssd.W każdym razie. Szukam w miarę dobrego laptopa, do 3,7 k (bez windowsa), aby udźwignął w miarę świeże gry. Sprzęt nie będzie używany w celu bawienia się w grafice 3d, czy 2d, autoCADzie, ani innych tego typu programach. Za krytykę dziękuję, jestem zwykłą kobietą i nie znam się na przewodach, więc jeżeli w dodatku komuś chciałoby się wytłumaczyć mi bzdety typu lepszy procesor, a lepsza grafika będę wdzięczna. Edytowane 21 Września 2017 przez Akayari Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2017 OK, ale wypełnij też ankietę - obowiązującą w tym dziale. Cytuj
Włóczykij Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 @Akayari wypełnij ankietę Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Albo niech przejrzy inne tematy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi