Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

stoję przed wyborem kupna laptopa, na celowniku mam 3 powyższe modele zawarte w temacie i chciałbym się tylko na nich skupić, ponieważ reszta modeli jest dla mnie przekombinowana jeśli chodzi o design.
Laptop będzie głównie służył do przeglądania stron, oglądania filmów sporadycznie i do grania.

Rzeczy, które mnie aktualnie najbardziej interesują w tym zestawieniu to:
1. Zacznę od zawiasów, tylko w Lenovo wstępuje pojedynczy, zazwyczaj miałem do czynienia z dwoma, które lepiej się sprawują - 1 czy 2?
2. Jak wygląda sprawa z temperaturami, który według Was najlepiej znosi pracę pod obciążeniem a przy tym najciszej pracują wentylatory?
3. W którym będzie najlepsza matryca?
4. Który model myślicie, że będzie prezentował najlepszą kulturę pracy?
5. Która firma ma aktualnie najlepszy serwis?
6. Czy wszystkie posiadają 2 wentylatory?

I jeszcze kilka innych kwestii, które chodzi mi po głowie:
Mam obawy co do serwisu lenovo, aczkolwiek z tego co czytałem, ten model jest w miarę udany?
O 2 pozostałych praktycznie żadnych informacji nie znalazłem, bardzo szczątkowe, są to stosunkowo nowe laptopy, prawda?

Rozpatruje wszystkie głównie pod kątem gtx1050, aczkolwiek kusi ten Acer z gtx1050TI, czy warto dopłacać około tych 300, 400 zł?
Nawet jeżeli warto to i tak prosiłbym o ocenę tych wszystkich modeli, gdyby rozpatrywać je na równym poziomie specyfikacji, czyli w tym wypadku i5+gtx1050.

P.S. Model, który jeszcze kusi to Laptop HP Pavilion 15-bc203nw, jest aktualnie w promocji w jednym z marketów i bije na głowe reztę jeśli chodzi o cenę, prosiłbym również o inf. czy warto go brać pod uwagę? Gdzieś czytałem, ze ten model lubi się grzać.

Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam

Opublikowano

1. Lepsze 2, na jednym zawsze bardziej chwiejna jest matryca

2. Lenovo najlepiej  a i tak łapie thermal throttling

3. Wszystkie słabe

4. Lenovo

5. Acer

6. Obstawiam że Pawulon nie

P.S. Model, który jeszcze kusi to Laptop HP Pavilion 15-bc203nw

Paviliona jak widzisz czytaj Pawulon i kosz.

Wypełnij ankietę - obowiązującą w tym dziale.