Fixon Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 Witam, stoję przed wyborem kupna laptopa, na celowniku mam 3 powyższe modele zawarte w temacie i chciałbym się tylko na nich skupić, ponieważ reszta modeli jest dla mnie przekombinowana jeśli chodzi o design. Laptop będzie głównie służył do przeglądania stron, oglądania filmów sporadycznie i do grania. Rzeczy, które mnie aktualnie najbardziej interesują w tym zestawieniu to: 1. Zacznę od zawiasów, tylko w Lenovo wstępuje pojedynczy, zazwyczaj miałem do czynienia z dwoma, które lepiej się sprawują - 1 czy 2? 2. Jak wygląda sprawa z temperaturami, który według Was najlepiej znosi pracę pod obciążeniem a przy tym najciszej pracują wentylatory? 3. W którym będzie najlepsza matryca? 4. Który model myślicie, że będzie prezentował najlepszą kulturę pracy? 5. Która firma ma aktualnie najlepszy serwis? 6. Czy wszystkie posiadają 2 wentylatory? I jeszcze kilka innych kwestii, które chodzi mi po głowie: Mam obawy co do serwisu lenovo, aczkolwiek z tego co czytałem, ten model jest w miarę udany? O 2 pozostałych praktycznie żadnych informacji nie znalazłem, bardzo szczątkowe, są to stosunkowo nowe laptopy, prawda? Rozpatruje wszystkie głównie pod kątem gtx1050, aczkolwiek kusi ten Acer z gtx1050TI, czy warto dopłacać około tych 300, 400 zł? Nawet jeżeli warto to i tak prosiłbym o ocenę tych wszystkich modeli, gdyby rozpatrywać je na równym poziomie specyfikacji, czyli w tym wypadku i5+gtx1050. P.S. Model, który jeszcze kusi to Laptop HP Pavilion 15-bc203nw, jest aktualnie w promocji w jednym z marketów i bije na głowe reztę jeśli chodzi o cenę, prosiłbym również o inf. czy warto go brać pod uwagę? Gdzieś czytałem, ze ten model lubi się grzać. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 1. Lepsze 2, na jednym zawsze bardziej chwiejna jest matryca 2. Lenovo najlepiej a i tak łapie thermal throttling 3. Wszystkie słabe 4. Lenovo 5. Acer 6. Obstawiam że Pawulon nie Cytuj P.S. Model, który jeszcze kusi to Laptop HP Pavilion 15-bc203nw Paviliona jak widzisz czytaj Pawulon i kosz. Wypełnij ankietę - obowiązującą w tym dziale. Cytuj
Fixon Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Dlaczego Pawulon (nazwa) - co to znaczy i dlaczego kosz? Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Seria pod markety, jedynie zawsze jej modele są ładne z wyglądu, zawsze są problematyczne i mają słabe chłodzenie. Do grania tyko omen bo te tańsze nie są nic warte. Cytuj
Fixon Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Chyba jednak ma 2 wentylatory i bije na głowę całą resztę jeśli chodzi o cenę, gdzie 1050 można kupić poniżej 3 koła. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15-Power-i7-7700HQ-GTX-1050-Laptop-Review.230382.0.html https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15t-X7P44AV-7700HQ-FHD-GTX-1050-Laptop-Review.207548.0.html Chyba pomyliłeś serie. Cytuj
Fixon Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Nie, filmik yt nawiązywał do laptopa, którego wymieniłem na samym końcu HP Pavilion 15-bc203nw i on posiada 2 wentylatory nawet wg tego linka, który Ty podałeś. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-hp-pavilion-15-bc203nw Dlatego trzeb było podać link Możesz przejrzeć jeszcze ten temat Edytowane 6 Września 2017 przez FxJ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi