Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Interesuje mnie zakup jednego z tych dwóch modeli

Yoga 900s m7 8GB 256

Yoga 720 i5 8GB 256

Chcę niezawdownego multimedialnego laptopa do filmów, muzyki, internetu który nawet nie zająknie jak będzie otwartych wiele stron w przeglądarce. Te 2 przykuły moją uwagę ale szczególnie 900s jednakże ma on procesor m7 a z tego co wyczytałem nie są one najlepsze (nie znam się :)) więc alternatywą jaką znalazłem jest 720 z i5 i tu moje pytanie brzmi

Jak duża jest różnica w wydajności miedzy 900s a 720?

czy ktoś jest mi to w stanie wytłumaczyć?

Opublikowano

Chcę niezawdownego multimedialnego laptopa

Niezawodne Lenovo, ktokolwiek widział ktokolwiek :shifty:? One są nienaprawialne jak by padł procek czy chipset, na dłuższą metę nie warto.

Jak duża jest różnica w wydajności miedzy 900s a 720?

http://www.anandtech.com/show/11738/intel-launches-8th-generation-cpus-starting-with-kaby-lake-refresh-for-15w-mobile
A słyszałeś ze w tym miesiącu wchodzę do sklepów procesory "U" które maja cztery rdzenie i będą o 50% wydajniejsze od obecnych? Więc sobie odpuść bo za 2-3 tygodnie kupisz 2-3 razy wydajniejszy sprzęt który ci posłuży na lata.

Jeden z pierwszych: Dell Inspiron 7570 i5-8250U/16GB/128+1000/Win10

Opublikowano

procesor m7

który nawet nie zająknie jak będzie otwartych wiele stron w przeglądarce

Więc odpada całkowicie, wszystkie M się nadają do Offica lub do emaili ale nie do otwierania i praca z wieloma kartami/oknami w przeglądarce. Są po prostu zbyt słabe no i najlepiej kupować z 16GB RAM.

ASUS ZenBook UX410UA-16 i5-7200U/16GB/256SSD/Win10 - te ZenBooki mogę jak najbardziej polecić.