Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję do pracy i przeglądania internetu laptop 15,6``cala do kwoty około 3,5k. Im taniej tym lepiej. Nie musi być to super wydajna jednostka, bo nie będzie służyć do gier, aczkolwiek wolał bym jak najnowszej generacji podzespoły.
Wymagania;
-Podświetlana klawiatura.
-Fizyczne dwa klawisze na myszy. Mogą być oddzielone kreską.
-Rozdzielczość 1920x1080. Niższe rozdzielczości odpadają.
-Przekątna ekranu co najmniej 15,6``cala. Może być większa 17,3``, ale mniejsze niż 15,6 nie wchodzą w grę.
-Mile widziany dysk SSD, ale nie jest obowiązkowo wymagany. Mogę dokupić samemu. 

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do pracy 15,6" FullHD podświetlana klawiatura 3-3,5k
Opublikowano (edytowane)

Tak chodzi mi o to, żeby tochupad pod klawiaturą był z dwoma fizycznymi z dwoma przyciskami na którymi można klikać. Nie muszą być wypukłe, ale żeby chociaż była linia oddzielająca prawy klawisz od lewego.:smile:

1.dorosły/30+
2.Laptop bez Windowsa
3.15,6” - 17,3” lekka masa mile widziana
4.SSD ew..HDD + DVD RW
5.max 3500zł na sam laptop
5b.Laptop raczej nie będzie służył do gier, chociaż karta graficzna mile widziana. Głównie praca Word/Office i przeglądania neta.
5c.Laptop prawdopodobnie będę kupował w ciągu miesiąca, ale pewien nie jestem.
6.Mało ważne
7.1920x1080p
8.Dom biurko
9.niskie wymagania
10.Word - szybkie pisanie i mało wymagające programy do pracy
11.podświetlane litery
12.brak
13.Lenovo Y700-17,3``(ponoć jasnego koloru podświetlanie klawiszy jest lepsze do pracy, bo nie męczy oczu a czerwone to bardziej do gier) ; Hyperbook 15,6`` fhd i5-7200 (brak karty graficznej) ; HP Omen 17-AN010NW i5-7300 8GB (trochę za drogo) ; Smart7 Clevo 17,3``FHD 3 i5-7200 GTX1050 za około 3000zł (idealny, ale nie mają już tego modelu w sklepie) ; ASUS X541UJ 15,6" Intel Core i3-6006U - 4GB RAM - 256GB SSD - GF920M ( może być, tylko - brak podświetlanych liter ).
14.brak

Edytowane przez pabloesc
Opublikowano (edytowane)

HP Omen 17-AN010NW i5-7300HQ 8GB (trochę za drogo)

No tak tylko +1000zł ponad

Laptop prawdopodobnie będę kupował w ciągu miesiąca, ale pewien nie jestem.

Podbij temat nawet na kilka dni przed zakupem.

4.SSD ew..HDD + DVD RW

Oczywiście że SSD wszystkie maja teraz złącza M.2 na SSD, kwestia jest taka jaki dysk chcesz SATA AHCI czy PCIe NVMe :wink2:?

MSI GV62 7RC i5-7300HQ/8GB/1TB MX150 i grafika lepsza od 950M ale słabsza od 960M (po środku).

Z dysków SSD:

ADATA Ultimate SU800 128GB - SATA AHCI

Plextor PX-128M8PeGN 128GB - PCIe NVMe - tych nie znajdziesz w tej cenie montowanych w laptopach.

https://www.purepc.pl/felietony/dlaczego_dyski_ssd_z_m2_pcie_30_x4_i_nvme_to_przyszlosc

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Wolę mieć wypatrzone modele wcześniej niż bym miał kupić na szybko.

Bardzo podoba mi się laptop MSI który poleciłeś. Kolega ma Asusa i mówi, że czerwone podświetlanie klawiatury to do gier, bo daje trochę po oczach a do pracy ma być białe.

Jest jakaś zależność w kolorze podświetlania?

Nie wiem czym różni się to  SATA AHCI od  PCIe NVMe. Wiem tylko, że można z laptopa wyciągnąć dysk HDD i  dysk SSD 2,5cala w to miejsce zamontować, lub zostawić dysk HDD a dokupiony dysk SSD m.2 zamontować w miejsce na m.2.

Jeszcze mam zapytanie o laptop 17,3`` poniżej- a mianowicie czy ma jasne podświetlanie klawiatury, czy czerwone?

https://www.x-kom.pl/p.....gl72-i5-6300hq-8gb-1tb-gf940mx-fhd.html

Edytowane przez FxJ