Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem po przeprowadzcie, PC zostagwilem Ojcu by mogl sobie grac w BFy i inne FPSy.

Sam chce zakupic lapa na uzytek domowy (download filmow, poczta, FB, YT, internet i czasem jakas giera pokroju Diablo III).

Chcialbym wydac ok 2500 pln, najlepiej w sklepach typu media markt itp bo Zona chcialaby kupic jeszcze suszarke do prania, jakas lokowke srokowke itp.

Wrzucilbym sobie to w raty i czesc.

Jakies propozycje ?
Poki co znalazlem cos takiego: HP 250 G5 (W4N21EA)

ale jestem otwarty na roznw opcje w tym przedzialne cenowym

Opublikowano
1 godzinę temu, FxJ napisał:

Zacznij od wypełnienia ankiety (poniżej) - wymaganej w tym dziale na forum.

Odp:
1) Mezczyzna 30 lat
2) Laptop najlepiej z licencja
3) 15'6 mat
4) najlepiej SSD
5) ~ 2500 PLN 
5b) laptop stacjonarny na ok ~ 3 lata

5c) planowany zakup - praktycznie od reki
6) fajnie by bylo gdyby obudowa byla aluminowa
7) FHD
8) dom
9) srednie
10) programy biurowe typu office
11) bez udziwnien
12) brak 
13) brak
14) brak

Opublikowano

Laptop najlepiej z licencja

To jest praktycznie 250-300zł ceny samego laptopa więc lepiej podaj konkretnie.

9) srednie

Podaj jeszcze jakieś przykładowe tytuły gier i na jakich detalach.

Na aluminiową obudowę i to mówię częściowo aluminiową z klapą matrycy np. nie masz co liczyć z grafiką dedykowaną i systemem do 2500zł !

Opublikowano (edytowane)

No fajnie gdyby miał windę, nie ukrywam, lecz gdy znajdzie się jakaś okazja na sprzęt bez yo przeżyje. 

Średnie czyli np Diablo 3, nic pokroju Bf1 itp

Póki co robiłem małe rozeznanie i znalazłem : 

HP 250 G5

Asus R55 8UA

Acer aspire F5 573G

Dell inspiron 15 5567

Jakies opinie o wyżej wymienionych? 

Edytowane przez wroner
Opublikowano

Inspiron 3567 mało opłacalny, nie ma slotu M.2, mało pojemna bateria, a grafika dedykowana jest niewiele lepsza od zintegrowanej.

http://www.ultrabookreview.com/15876-acer-aspire-5-a515-51-review/

Acer Aspire 5 i3-7100U/8G/500/Win10 GT940MX FHD - następca modelu F5-573G

Z matową matrycą IPS + dołożyć dysk SSD w slocie M.2 (ok 250zł za 128GB)

HP 250 G5 - HP robi dobre tylko modele biznesowe

Asus R558"UA" - jak już to ASUS R558"UQ" ale niestety nie ma slotu M.2 - w tej cenie tylko bez systemu.

Opublikowano

Wszystko pięknie tylko będę musiał brać z Saturna/media Markt /euro rtv agd bo wrzucę to w ratę (biorę trochę agd do domu) a w tych sklepach nie ma tego modelu a Acer aspire f5 jest powystawowy :/

Opublikowano

Dobra rada, nie kupuj nic w supermarketach, kupuj najlepiej w sklepach. Markety maja specjalne modele robione pod siebie tańsze i gorszej jakości które szybciej się popsują. Szukaj sprzętu (pralki, lodówki, zmywarki, odkurzacze itp.) który jest nie tylko w marketach ale we wszystkich sklepach.

Z Polskich:

Partner AGD RTV

RTV Euro AGD

Media Expert

x-kom / al.to

Neonet

Opublikowano

Powiesz mi jak wyglada sprawa podlaczenia w przyszlosci SSD ?

Widzilaem, ze ten HP ma port M.2 wiec wsadzilbym tam cos ale na necie znalazlem SSD M.2 z roznymi oznaczeniami np 2280,2260 itp.

Jaki dokladnie ten HP ma port ?

Druga sprawa, wsadzajac tego SSD nie i ngeruje w gwarancje czy cos ? Nie maja jakis plomb ?

No i sprawa trzecia windowsa 10 tam mam na dysku glownym, jak go przerzucic by system chodzil na SSDku?

Opublikowano

Dzieki za odp.

Mozesz tez powiedziec w skrocie jak wyglada: sprawa z wsadzaniem tego SSD nie i ngeruje w gwarancje czy cos ? Nie maja jakis plomb ?

No i windows 10 tam mam na dysku glownym, jak go przerzucic by system chodzil na SSDku?

Opublikowano

Jak wyglada upgrade takiego lapa ?
No dolozenie ramu lub dorzucenie SDD?

Kumpel na jakims lenovo ma na dole przyklejona naklejke PLOMBA JAKOSCIOWA, domyslam sie, ze bez jej zerwania nie odkrece wszystkich srub...