ThePirateArr Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć, potrzebuję laptopa gejmingowego (śmieszne słowo). Sprawdzałem Lenovo Y700, ale czytałem, że Lenovo jest jedną z najbardziej awaryjnych marek. Jak to jest, prawda to? Budżet mniej więcej do 3000 zł (Mogą być używane, a nawet, w sumie muszą, bo w tej granicy cenowej, raczej, nic nowego, porządnego nie dostane xd, a chyba, że się mylę, i jak w poprzednim poście, linki mile widziane). Dzięki. Tutaj jeszcze linki do laptopów które mam na oku: https://www.x-kom.pl/p.....gp62-leopard-i5-7300hq-8gb-1tb120ssd-gtx1050.html https://proline.pl/laptop-asus-rog-strix-gl553vd-fy033-15-6-cali-fhd-matt-i5-7300hq-1tb-8gb-gtx-1050-4gb-noos-p1079948 https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-omen-15-ax212nw-15-6-intel-core-i5-7300hq-8gb-ram-1tb-dysk-gtx1050-grafika-win10.bhtml Budżet trochę przekroczony, ale myślę, że da się wykombinować. Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez FxJ Pomyłka przy pisaniu ;) Cytuj
skalads92 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie ten dział, wypełnij ankietę i jest osobny rozdział do kupna laptopów Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez FxJ 1 Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Cytuj Budżet mniej więcej do 3000 zł Te co podałeś to "mniej więcej" 3700zł, wiec zacznij od wypełnienia (poniżej) ankiety Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 1) Laptop dla gimnazjalisty, zamierzam wziąć go do technikum, do miasta oddalonego o 100 km, więc komputer tak średnio taszczyć, chyba, że się da jakoś pójść na kompromis. Chcę wziąć laptopa na raty 2) Bez systemu, ale jeżeli będzie to niewielka dopłata, to się nie obrażę :D 4) Normalnie bym powiedział, że HDD wystarczy, ale bez SSD wolno się ładuje system idt., prawda? Jeżeli tak to wolałbym też z SSD 5) Z tego co się orientuję to normalnym jest 15,6”, więc pewnie taki będzie ok, ale, jeżeli 17,3" będzie w bardzo zbliżonej cenie to się nie obrażę :D Do kilogramów raczej nie mam specjalnych wymagań. Fajnie jakby był mobilny, ale nie musi koniecznie 5b) Kwota oscyluje w granicach 3000 zł, ale wiadomo, jak przekroczy np. o 100 zł, to nic się nie stanie. Mogą być używane, ale jakoś nie za często i z gwarancją, mogą być też powystawowe i oczywiście nowe. Jeżeli w tej cenie trafi się zestaw z laptopem, to jest mile widziany :) 5c) Chciałbym, żeby laptop wytrzymał przyzwoicie przynajmniej do końca szkoły, a w domu mam komputer, słaby komputer, którego nie warto rozbudowywać, bardziej wolę za tą kwotę kupić nowy, tylko nie wiem, czy jest szansa postawić komputer w bursie w pokoju, a z laptopem nie będzie takiego problemu, przez co nie będzie nikomu przeszkadzał. 6) Oczekuję w tej cenie przyzwoitej obudowy, żeby nie trzeszczała, a plastik odpadał po 2 dniach użytkowania, jak najlepszej wydajności, na którą głównie stawiam, i przywoity czas pracy na baterii, który nie liczy się jakoś bardzo, bo nie będę go zabierał w długie podróże po mieście, raczej XD 7) Chciałbym rozdzielczość FullHD w laptoku, bo taka chyba jest najrozsądniejsza Na matrycach się nie znam, ale podobno na matowej jest o wiele lepszy komfort grania. Jeżeli tak, to prosiłbym, a jeżeli nie zmienia to wiele, a trzeba dopłacać solidnie to podziękuję. Zewnętrznego monitora nie będę miał za bardzo jak używać 8) Raczej nie będę go specjalnie nosił, choć może się zdarzyć, że wyjdę z nim na miasto/do szkoły, a tak to od czasu do czasu, w niektóre weekendy będę go zabierał do rodzinnego miasta. 9) Według kategorii, mam największe wymagania. W gry sieciowe nie gram, tylko raczej w fabularne SP. Chciałby pograć w te nowe gry, może nie na ustawieniach uber przy FullHD, ale, chociaż, żeby te średnio niskie były. Nie za bardzo mam podać w jakie gry będę chciał grać bo trochę tego jest xd 10) Z programów to czasem obie coś zrobię amatorsko w Photoshop'ie lub gimpie, lub zmontuje film w jakiejś Camtasi/ Sony Vegas. Idę na kierunek chemiczny, więc takie specjalistyczne rzeczy nie za bardzo są mi potrzebne, ale czasami do nauki się przyda. 11) Specjalnych wymagań raczej nie posiadam. 12) Do tej pory posiadam w domu 2 laptopy. Jeden HP, któy ma już jakieś 8 lat, ale jeszcze dziarsko chodzi, co prawda nie po mistrzowsku, ale działa :D, i Lenovo, przy którym jakieś 6 miesięcy od zakupu padł dysk, ale naprawili jakoś 2 tygodnie temu i na razie działa (właśnie z niego pisze).Niechęć mam trochę do Lenovo, bo podobno są strasznie awaryjne, prawda to? A, i oba laptopy to bardziej jakieś do zastosowań biurowych. 13) Lenovo Y700, Lenovo LEgion Y520 (co do obu się boję), Jakiś Asus ROG? ACER VX15, https://www.olx.pl/i2/oferta/laptop-gamingowy-asus-rog-gl553-mysz-CID99-IDodhne.html?fref=gc#:15ef57af89 . 14) http://www.xoticpc.com/custom-gaming-laptops-notebooks-gaming-laptops-ct-118-96-98/custom-gaming-laptops-notebooks-clevo-sager-notebooks-ct-95-51-162.html?fref=gc I ostatnia rzecz: słyszałem, że laptopy customowe, a w szczególności Cevo, są bardzo dobre w stosunku jakość/cena, i tutaj pytanie, czy ta strona jest legit ? Bo cena za porządnego customowanego cevo wychodzi w przeliczeniu na polskie jakieś właśnie 3000 zł. Warto ? I jeszcze jedno, jeżeli to prawda, to laptop będzie z hameryki szedł, co ozncza, że zapłacę niemałą sumkę za dostawę i poczekam sobie, prawda ? Cytuj
FxJ Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Cytuj I jeszcze jedno, jeżeli to prawda, to laptop będzie z hameryki szedł, co ozncza, że zapłacę niemałą sumkę za dostawę i poczekam sobie, prawda ? Tak to sklep amerykański, nie wiem czy wysyłaja do europy ale nawet jeśli załatwisz wysyłkę to będziesz musiał się liczyć z opłatami celnymi. Szukaj VX5-591G używanego modelu wziętego w play na umowę z internetem. Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 17 minut temu, FxJ napisał: Tak to sklep amerykański, nie wiem czy wysyłaja do europy ale nawet jeśli załatwisz wysyłkę to będziesz musiał się liczyć z opłatami celnymi. Szukaj VX5-591G używanego modelu wziętego w play na umowę z internetem. W sensie Asus? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Acer Aspire VX5-591G Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 No Raczej trudno znaleźć coś w okolicach 3000 zl Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Z nowych nie ma sensu. Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 W sensie używki też nie znalazlem jeszcze :V Cytuj
FxJ Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Wpisz po prostu na alledrogo/olx "VX5" Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam, stoję przed wyborem laptopa do gier. Wybór padł na te trzy modele (Asus ROG GL553V, Lenovo Legion Y520, Acer VX15). Zależy mi na jakości wykonania i wydajności. Wszystkie wymienione laptopy posiadają procesor i5 2,5 GHz (3,5 Turbo) i kartę graficzną NVidia GTX 1050 4 GB To już ostateczny wybór, nie będę już spamował postami Z góry dziękuję Cytuj
(RED) Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Acer VX5-591G tego bym wybrał, najlepszy z tej trójki. Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Acer, obyś trafił na przyzwoitą matrycę Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 28 minut temu, FxJ napisał: Acer, obyś trafił na przyzwoitą matrycę W sensie ? Słyszałem, że są drogie, ale się nie zagłębiałem. Naprawdę problemy są ? Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 W tych trafiają się modele z dość sporym backlight bleeding, w lenovo masz throttling termiczny, asus ma bardzo giętką klapę matrycy. Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Można po polsku? Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 2 godziny temu, FxJ napisał: W tych trafiają się modele z dość sporym backlight bleeding, w lenovo masz throttling termiczny, asus ma bardzo giętką klapę matrycy. Ok rozumiem, czyli najrozsadniej chyba wziąć asusa Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2017 backlight bleeding czyli uloty światła, przejrzyj w google. To ogólnie wada technologii IPS i zawsze minimalne występują ale te mają jednak często zbyt rozległe. Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam, co sądzicie o tych laptopach? Warto któregoś z nich, bo podzespoły zachęcają, zwłaszcza ten Erazer?http://allegro.pl/laptop-erazer-x7833-i7-4...6891159239.htmlhttp://allegro.pl/clevo-p150sm-gtx970-6gb-...02.html#thumb/2 Cytuj
ThePirateArr Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 44 minuty temu, skalads92 napisał: złe linki http://allegro.pl/laptop-erazer-x7833-i7-4710-8gb-gtx970-1tb-8-fhd-i6891159239.html http://allegro.pl/clevo-p150sm-gtx970-6gb-16gb-ram-i4700mq-ssd-i6939106102.html#thumb/2 Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Oba to kadłubki Clevo z czego ten pierwszy na 100% po serwisowy już. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi