Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Sprawa wygląda następująco, jestem za PC oczywiście, ale niestety ze względów mieszkaniowych muszę pójść na kompromis i przesiąść się na laptopa.
Jako, że nie znam się w tym temacie za bardzo dlatego wychodzę z otwartymi rękoma do was, czyli ludzi którzy wiedzą więcej o tym mam nadzieję. 
Na początku wgłębiłem się w temat poszperałem i znalazłem parę laptopów do grania (niżej wstawię linki), mam do was prośbę abyście stwierdzili który z nich byłby najlepszy do grania oczywiście[Miło by było jakby Bf1 poszedł czy W3]. Cene ustaliłem sobie na około do 4000zł. 

Tutaj są moje propozycje i co o nich myślicie, oraz oczywiście czekam na wasze propozycje może i lepsze nawet ;)

Pierwszy - MSI GP62 7RD
Drugi (Faworyt) - Legion Y520-15IKBA (80WY000TPB)
Trzeci - Hyperbook N85
Czwarty -  Acer Aspire VX5-591G
Piąty - Legion Y520-15IKBN (80WK00S8PB)
Szósty - HP OMEN 15-ax213nw (1TQ39EA)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

1) Raty (ok 150zł/msc) 24/msc max 36 Przyszły zaoczny student, pracujący na stałe. 20+
2)Tylko i wyłącznie windows (mile widziana dziesiątka)
3) 15,6" 
4) Może być zwykły dysk twardy, SSD nie jest niezbędny. Nie zależy na nagrywarce.
5) Sam laptop (do 4000zł max)
5b) Nie ma innego już PC, lapek jest aktualny z którego piszę który służy praktycznie tylko do przeglądania internetu itd. Dopóki nie padnie! 

5c) W ciągu 2 miesięcy
6) Oczekuję maksymalnej wydajności (Bateria nie musi byc najlepsza podejrzewam że dalej niż za próg mieszkania nie wyjedzie), wygląd nie jest rzeczą priorytetową. 
7) Proszę dokonać wyboru za mnie co do powłoki, matryca 1920
8) Dom -> Biurko
9)

duże wymagania: Crysis 3, GTA IV (średnie), Battlefield 4

Pomiędzy tutaj! Nie musi być najwyższe w gta ale miłoby znaleźć coś w tej cenie co byłoby bardzo dobre :)

■ największe wymagania: Assassin’s Creed Unity, Wiedźmin 3: Dziki Gon, GTA V (ultra)

10)X
11)X
12)X
13)
Jeden!
Dwa!

Trzy!
14) Witam! 

Istotne informacje są następujące!
Nie byłem nigdy w temacie laptopów dobry, zawsze był pc ale mus przejścia na laptopa, sprawa wygląda tak, że chciałbym kupić sobie laptopa który pociągnie nawet i najlepsze gry, takie małe wymagania to Fallout4, Gta5, Wiedzmin3. Oczywiście nie musi być wszystko na ultra ale też żeby nie grać na najniższych najbardziej okrojonych bo też co to za frajda, zajmowałem się grafiką komputerową więc jest to rzecz do której BARDZO przywiązuje oko. Jeśli macie do zaoferowania laptopa nawet powiedzmy za 3300 zł który da radę odpalić GTA5 na średnich (przykładowo piszę, ponieważ nie znam się) to byłoby miło. 

Pozdrawiam! ;)

Opublikowano
34 minuty temu, Grzeczny007 napisał:

W ciągu 2 miesięcy

to poczekaj jeszcze bo w co drugim temacie piszą że za niedługo ryzen będzie wchodził na rynek laptopowy i może namieszać w cenach (w sensie że pozytywnie), w wolnej chwili poczytaj sobie forum a temat podbij powiedzmy za miesiąc :wink2:

Opublikowano

który pociągnie nawet i najlepsze gry, takie małe wymagania to Fallout4, Gta5, Wiedzmin3. Oczywiście nie musi być wszystko na ultra ale też żeby nie grać na najniższych

Gry - wydajność na kartach graficznych w laptopach

GTA5 bez problemu na wysokich np. to nie jest nowa gra, ale jak chcesz na przyszłość lepiej 970M/1050-Ti.

Za wcześnie napisałeś, tak zdecydowanie, skoro dopiero w okolicach października będziesz kupować.

Opublikowano (edytowane)

https://www.x-kom.pl/p.....ideapad-700-15-i5-6300hq-8gb-1000-win10-gtx950m.html

Jesteście w stanie powiedzieć mi możliwośći tego laptopa NP. co do gier? :) W3 albo Gta 5 byloby wyznacznikiem i na oko czy w min 60fps pojdzie na takich czy na takich ustawieniach graficznych. 
 Albo waszym zdaniem parę słów o tym lapku. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
22 godziny temu, Tamagotchi napisał:

Skoro chcesz grać to lepiej dołożyć do modeli z lepszą grafiką tym bardziej że skoro "rozbijesz" na raty to nie będzie dużo więcej a na znacznie dłużej ci wtedy wystarczy.

Nie chce też z drugiej strony na bardzo długi okres brać raty.

Co do laptopa do 4000zł mam już typy, które bym brał dzięki waszej pomocy. 
Nie zakładając drugiego tematu moglibyście wziąć pod uwagę wyżej wypełnioną ankietę tylko zamiast 4000zł byłoby 3000-3500zł ? 
Znajdzie się coś dobrego? 

Opublikowano

Co powiecie o tych dwóch laptopach?
https://saturn.pl/komputery-i-tablety/laptop-lenovo-y700-15-80nv00c3pb-d3pb-uhpb
https://saturn.pl/komputery-i-tablety/laptop-hp-omen-15-ax070nw

Wszystko mają podobne jedyne co widzę to różnica taka, że:

Hp open jest droższy o 100zł a daje mi lepszy procesor(czy ten procek będzie zauważalnie lepszy aniżeli  w tym lenovo?)
powłokę matową, oraz nie ma SSD przez co z czasem sam sobie go dokupie. 

Opublikowano

"Towar z ekspozycji" oba są z wystawy albo po serwisowe nawet - nie warto.

2)Tylko i wyłącznie windows (mile widziana dziesiątka)

Większość tych co podałeś w pierwszym wpisie nie miały systemu. Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (Microsoft DreamSpark)?

HP OMEN i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050Ti - odświeżony Omen "MID-2017" następca tych modeli "Omen 15-ax000nw"

Opublikowano (edytowane)

Widzę że wszędzie podajecie XKoma macie jakieś jeszcze sprawdzone strony?

Oraz jesteście wstanie podać mi opcje podobne do tych z saturna? i mniej więcej za tą samą cenę?

Edytowane przez Grzeczny007
Opublikowano

Ogółem dziękuje za pomoc w dobieraniu laptopa, lecz przed zakupem HP w/w zastanowiłem się i stwierdziłem, że poczekam sobie do listopada na blackfriday w x-komie. Do tego czasu może coś stanieje, albo coś namiesza na rynku laptopów, tak jak mówiliście o tych nowościach od 1-6 września na targach co były? Tak? :) Jak myślicie laptopy potanieją trochę? mamna myśli np te z 1050ti i około :)