Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Przymierzam się do zakupu ultrabooka i mam dylemat co kupić
Zależy mi na płynnym szybkim działaniu sprzętu, dobrej jakości wykonania, żeby był cichy i długo działał na baterii, ekran najlepiej matowy FullHD

W oko wpadł mi HP Envy 13 (i5-7200, 8 GB DDR3, SSD 256) 
Asus Zenbook UX310 albo UX410 tu jest mnóstwo konfiguracji do wyboru... teoretycznie UX310 mógłbym kupić nawet w wersji z i5-6200 i 16 GB RAMu i 256 SSD

Zastanawiam się czy lepiej wziąść coś z procesorm i5 6200U czy 7200U ?? duża jest różnica może nie tyle w mocy obliczeniowej co zużyciu energii ? 
I w niektórych Zenbookach zauważyłem że są wersje z pamięcią DDR3 i DDR4... duża jest różnica w wydajności między nimi ???

Poza tym mam jeszcze jeden dylemat... Bo w tej cenie mogę kupić Macbooka AIR 13 i5 8 GB 128GB który wiem że parametrowo odstaje zwłaszcza pod kątem rozdzielczości matrycy, pojemności dysku i braku HDMI ale jakość wykonania i czas pracy na baterii za nim przemawiają... tylko martwi mnie jak to by chodziło za 2 czy 3 lata ?

Doradźcie coś proszę :rolleyes:

• FxJ zmienił(a) tytuł na Mały lekki 13 cali do 3500 (Asus UX310, HP Envy, Apple Macbook AIR)