mateos Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam, potrzebuję laptopa na zbliżające się studia. Będzie on służył do przeglądania internetu, oglądania filmów, office/excel . Ważne również aby Football Manager 17 działał sprawnie. (do innych gier mam komputer ) Sprzęt musi być lekki i mieć dysk SSD. 13-15cali Jako, że jestem posiadaczem iPhona to pierwszy sprzęt jaki mi przyszedł do głowy to MacBook Air 13. Będzie to dobry wybór czy może kupić coś innego ? Co proponujecie ? Może być również coś tańszego np za 2000 zł Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zacznij od wypełnienia ankiety obowiązującej na forum. Cytuj
mateos Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) 1) student 2) mam system/ Mac OS 3)Max 15,6 4)ssd 5)nowy max 3800 5b)co najmniej 4lata / mam komputer stacjonarny 5c)jak najszybciej 6)jakość wykonania 7)obojętnie 8)dom / ogród / czasami wyjazdy 9)football manager 17 / hearthstone 10)przeglądanie internetu / yt / pakiet office / nauka 11)podświetlana klawiatura 12) 13) MacBook air 13 14) Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez mateos Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Co do MacBooków to są dwie wersje aktualnie w sklepach, kwestia nowszego procesora. MMGF2ZE/A - starsza MQD32ZE/A - nowsza (z myszką) Bezpośrednią alternatywą na Windows jest ZenBook UX410UA (obsługuje 16GB RAM + ma slot na dysk 2,5" HDD/SSD) i UX430UA - ale te są one dostępne wyłącznie z systemem. Chyba że nie masz nic przeciwko stylistyce modeli biznesowych to wtedy taniej dostaniesz ThinkPad L470 - można go rozbudować o kartę WWAN (LTE) i o ile piszesz bezwzrokowo to docenisz klawiaturę i trackoint. Ma też lepsze chłodzenie od ZenBooków (jest cichszy pod obciążeniem). Cytuj
mateos Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Dzięki, który osobiście wybrał byś sprzęt ? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Cytuj jestem posiadaczem iPhona Jeśli zamierzasz mieć też w przyszłości iPhona to bierz MBA przynajmniej będziesz mieć super integracje smartfona z laptopem, ale o tym to najwięcej powiedzą osoby na co dzień korzystające z tego ekosystemu. To nie ma znaczenia który bym ja wybrał bo nie jestem zwolennikiem MAC-ów a bardziej Windowsa i Linuxa. Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Tamagotchi Cytuj
mateos Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Mam jeszcze jedno pytanko. Niedługo lecę do USA i po dołożeniu 200 zł można kupić Pro 13 calowego. Nie będzie problemu z użytkowaniem go w Polsce ? Pytam z tego powodu, że są tam inne napięcia w gniazdku oraz inna wtyczka. Wystarczy po prostu kupić polską ładowarkę? Cytuj
FxJ Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Wystarczy kupić przejściówkę, tylko dokup na miejscu rozszerzoną gwarancję międzynarodową - o ile takową Apple oferuje. Jak będziesz wracać nie bierz pudełka (ewentualnie wyślij pocztą) a najlepiej naklej sobie jakiś sticker na obudowę i lekko ją poobcieraj tak by nie wyglądał na nowego podczas odprawy celnej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi