Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

rozglądam się za laptopem który będzie na tyle wydajny, że będzie można na nim wygodnie pracować jak i grać. 

Zależy mi żeby laptop posiadał porządny ekran oraz żebym nie musiał się martwić że przy większym obciążeniu się przegrzeje.

Bardzo przypadł mi do gustu Dell Inspiron 7567 (dobre osiągi, dobra bateria, dobre głośniki, ładny design) jednak martwi mnie bardzo słabej jakości ekran, znacie jakieś podobne laptopy, ale z lepszym ekranem?

Interesująca mnie specyfikacja:

Procesor: i7 7700HQ

Grafika: gtx 1050Ti

RAM: 8 GB (z możliwością dołożenia kolejnych 8 GB)

Dysk: HDD 1 TB (z możliwością dołożenia SDD)

Rozważam też opcję z większym budżetem jeśli będzie to godny uwagi laptop z gtx 1060, jednak boje się, że laptopy z taką grafiką łatwo się nagrzewają do wysokich temperatur.

Opublikowano (edytowane)

ANKIETA:

1. Student

2. Bez systemu.

3. 15,6"

4. HDD z możliwością dołożenia SSD

5. 5000 zł +\- 500 zł

5b. Co najmniej 5 lat

5c. W przeciągu 3-4 miesięcy

6. Jakość wykonania powinna być poprawna. Chciałbym żeby procesor i grafika były wydajne.

7. FullHD matowa, IPS/TN ważne żeby ekran był dobrej jakości. W domu będę podpinał zewnętrzny monitor.

8. Dom biurko, uczelnia

9. Gry typu GTA V, Wiedźmin 3 na ustawieniach średnich/wysokich

10. Visual Studio

11. Opcjonalnie subwoofer.

12. To mój pierwszy styk z laptopami. Nie chciałbym żeby laptop się przegrzewał oraz wolałbym jakby miał bardziej stylowy wygląd.

13. Zastanawiałem się nad DELL Inspiron 7567 ale zniechęca mnie bardzo słabej jakosci ekran.

Myślałem też nad droższymi modelami typu: ASUS ROG Strix GL502VM oraz HP Omen ale obawiam sie ich temperatur pracy oraz cena przekracza budżet.

14. Brak.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

5c. W przeciągu 3-4 miesięcy

Nie radzę kupować w grudniu bo wtedy idą ceny w górę :wink2: Zdecydowanie za wcześnie piszesz, intel teraz pokaże zaraz procesory 8-mej generacji i we wrześniu już pierwsze laptopy z procesorami AMD Ryzen się pojawią - newsy.

Inspiron 7567 ale zniechęca mnie bardzo słabej jakosci ekran.

Bardzo łatwo się w nich wymienia matryce bez rozbierania obudowy ale to spory minus

5. 5000 zł +\- 500 zł

Myślałem też nad droższymi modelami typu: ASUS ROG Strix GL502VM oraz HP Omen 

Lepiej sie zdecyduj co do tego budrzetu

Nie chciałbym żeby laptop się przegrzewał oraz wolałbym jakby miał bardziej stylowy wygląd.

Najlepsze chłodzenie maja laptopy klasy DTR jak MSI serii GT.

MSI GT62VR 6RD Dominator - z poprzedniej generacji jest jeszcze w twoim zasięgu

https://www.komputronik.pl/product/355092/msi-gt62vr-6rd-dominator-252pl.html

https://www.komputronik.pl/product/331720/msi-gt62vr-6rd-dominator-pro-045xpl.html
https://www.komputronik.pl/product/334415/msi-gt62vr-6rd-dominator-039pl.html

Opublikowano

Faktycznie nie byłem świadomy premiery nowej generacji procesorów. A co z grafikami? Laptopa będę kupował prawdopodobnie na początku listopada, więc myślę, że dopiero wtedy napiszę na forum. Domyślam się, że w listopadzie na rynku będą już dostępne zupełnie inne laptopy. Co do budżetu to jest taki niepewny właśnie z tego powodu, że laptopa kupuję dopiero za jakiś czas. Dzięki za odpowiedź! :)