Martin Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Witajcie, jutro będę wkładał nowy dysk do mojego komputera i czeka mnie instalacja systemu na nowo, więc mam pytanie dotyczące klucza systemu. Jakiś rok temu kupiłem klucz na allegro(chyba OEM to się nazywa do jednej aktywacji) do Windows 7 professional, zainstalowałem go i dokonałem aktualizacji do Windows 10. Czy teraz kiedy będę stawiał system na nowo, na nowym dysku to ten klucz, co mi się wyświetla we właściwościach komputera będzie działał? Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Cytuj Jakiś rok temu kupiłem klucz na allegro http://www.instalki.pl/aktualnosci/internet/25303-rekordowa-kara-piractwo-w-polsce.html Zakładam że i tak nie jest legalny jeśli kosztował mniej niż 400zł Jeśli klucz został zapisany w BIOS-ie to powinien zadziałać. Jak odczytć klucz windows zapisany w BIOS-ue laptopa? Cytuj
grz3si3k Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Klucz pobrałem z systemu za pomocą narzędzia ProduKey z systemu zainstalowanego na dysku . Oczywiście w przypadku legalnego systemu. Nie zachęcam do piracenia. Musiałem tak zrobić, ponieważ system miałem tak jak Ty, jeszcze z update od 8 czy nawet 7 i zmieniałem dysk na większy. Instalacja poszła bez problemu. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez grz3si3k Cytuj
Martin Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję, że klucz pójdzie. Cytuj
computer Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Klucz zadziała dla systemu Windows 7 , a jak chcesz instalować 10 to po prostu pomiń opcję wpisywania klucza . Po bezpłatnej aktualizacjo do Windows 10 klucze są zapisywane na serwerach Microsoftu i wystarczy że się po zakończeniu instalacji połączysz z siecią , wtedy automatycznie się aktywuje . Nie pomijam że zapłaciłeś oszustom za sam klucz który nie świadczy o legalności systemu a służy tylko do jego aktywacji . Dodam że wersja OEM jest przypisana do płyty głównej a nie do dysku itp. podzespołów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi