Baleburg Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Hej Poszukuję laptopa za mniej więcej trzy tysiące, do codziennego użytku. Szczególnie zależy mi na ogólnej jakości sprzętu, oraz dość godnym procesorze, pamięci, dysku - najlepiej SSD. W zamian jestem w stanie poświęcić dedykowaną grafikę czy pojemniejszą baterię. Dziękuję za wszelaką pomoc Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Baleburg Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zacznij od wypełnienia ankiety - obowiązującej na forum. Cytuj
Baleburg Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 1. Student 2. Preinstalowany Win 10 Home 3. Jak największy, waga nie gra roli 4. SSD, najlepiej wraz z HDD lub dysk hybrydowy 5. 3000-3500 zł, wyłącznie nowe 5b. Jak najdłużej, obecnie korzystam z ośmioletniej stacjonarki, która siłą rzeczy nie jest zbyt mobilna 5c W ciągu miesiąca-półtora 6 Najbardziej interesowałby mnie kompromis pomiędzy jakością wykonania a wydajnością (procesor). Długość pracy na baterii nie gra większej roli 7 Rozdzielczość nieistotna, matryca matowa 8 Biurko w domu, wyłącznie w Polsce 10 Przeważnie przeglądarka - skłonność do pracy przy dużej liczbie otwartych kart 11 Modem LTE mile widziany, jednak niewymagany 12 Będzie to pierwszy laptop, celowałbym raczej w coś eleganckiego, tj czarnego 13 Rozważałem modele z linii Lenovo ThinkPad, do których jednak nieco zniechęcają mnie ceny, oraz laptopy Della, ze względu na dość dobrą opinię Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Cytuj kompromis pomiędzy jakością wykonania a wydajnością (procesor) skłonność do pracy przy dużej liczbie otwartych kart Jeśli chodzi o procesory 4-rdzeniowe i5 HQ (wszystkie U są na tą chwilę 2-rdzeniowe) zaczynają się od 3 tysięcy w górę bez systemu i dysku SSD. HP OMEN i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX960M + dokupienie dysk SSD w slocie M.2 Z nowych klasy biznesowej: Lenovo ThinkPad L570 tańsza seria to E ale sporo słabsza jakościowo, z dyskiem SSD w tej cenie bez systemu tylko. Dell Vostro 5568 z fabrycznym dyskiem SSD i 3 letnią gwarancja + wolny slot na dysk HDD. ASUS Pro P2540UA z fabrycznym dyskiem SSD i 3 letnią gwarancja Cytuj W ciągu miesiąca-półtora Najlepiej podbij temat na tydzień dwa przed zakupem, jeszcze sie będą pojawiać jakieś modele we wrześniu. 1 Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Z uczelni nie dostaniesz teraz systemu? Cytuj
Baleburg Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Niestety nie. Zresztą i tak nie chciałbym być związany limitowanymi (długo, ale jednak) czasowo licencjami. Cytuj
Włóczykij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dla chcącego nic trudnego, nadal można zaktualizować 7-kę do 10-tki za darmo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi