puperbelt 2 Napisano 19 Lipca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 witam. mam przekaźnik 6v. co zrobic żeby mozna bylo go zasilac z 12, a wlasciwie okolo 14 V??? bo chodzi mi o taki uklad gdzie dioda migająca jak jest zaświecona zasila przekażnik który przełącza styki od żarówki, a kiedy nie jest dioda zaświecona żeby nie zasilała przekaźnika. tą żarówką jest halogen 10W albo 20W, a diodą - migająca na 12V. jak podłączyć??? jeszcze potrzebny tranzystor ale jak TO podłączyc to ja wiem ale co zrobic z tym 12V?? PoMoCy! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
market7 0 Napisano 1 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 u mnie nie działa musi być dokładnie tyle V ile powinno nie mniej. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puperbelt 2 Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Kurde.. odpowiedź po ponad roku ? Ale mi chodzi o to czy przekaźnik 6v może być zasilany z 12 a nie czy przekaźnik 12 może być zasilany z 6. Przeczytaj uważnie post. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi