Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam
1- Idę do Technikum do internatu na informatykę, mam 16 lat. 

2- System Bd instalował na dysku SSD, który mam zamiar dokupić. Chcę miejsce na dodatkowy dysk. System moze byc ale nie musi.

3- 15,6' , większe też
4- HDD 1000 GB. Nagrywarkę mam zewnętrzną pod USB. Chcę dołożyć SSD bez utraty gwarancji (o ile się da)
5- 3000 zł na laptop + Dodatkowe koszty związane z samodzielnym montażem SSD. Interesuje mnie sprzęt nowy. W laptopie ma się znaleźć w miarę dobry procesor, najlepiej 6-stej generacji.
Grafika to minimum nVIDIA GeForce GTX 950M - zgaduję że jednocześnie i  maximum bo nie sądzę żebym w tej cenie znalazl cos lepszego.
RAM 8 GB!! - mniej nie wchodzi w grę

5b- Zamierzam go używać - no 4 lata czas jaki bd w tym internacie [no chyba że nie zdam]  - no do internatu 2 laptopów brał nie bd
5c-  Do końca wakacji najlepiej jakbym miał
6- Chyba jeśli chodzi o podzespoły to wcześniej określiłem, ale ok.  Bateria średnio mnie interesuje, za to zależy mi na wydajności - żeby nie ścinał przy pracy. Jeśli chodzi o wykonanie- nie bd się czepiał plastiku etc. Byleby tylko wszystko było spasowane w miarę, żeby nic nie odstawało ii wkurzało. No przy okazji jeszcze wolałbym żeby dźwięk głośników był "znośny".
7- W tym temacie interesuje mnie jedynie Full hd i ew 16:9 [ale 16:9 tylko jeśli podzespoły będą przemawiały za tym więc raczej full hd]
8- Polska, internat, jakies prace domowe etc
9- chyba duże wymagania - choć nie chcę 60 klatek na wysokich. wystarczy mi żeby gry w stylu h1z1, cs go, rust, gta V były grywalne na średnich
10- Nie chcę nic- sam ogarnę programy.

11- chyba nie mam szczególnych wymagań - aby USB 3.0 Było i złącze HDMI - ale to chyba standard
12- pracowałem na PC - każda marka jest ok - choć nie ufam chińskim firmom o których słyszę pierwszy raz w życiu i nawet nie potrafię wymówić ich nazwy.

13- Przechodzimy do meritum.

Mam te 2 modele na oku
13.1- http://allegro.pl/lenovo-ideapad-700-i5-6300hq-8gb-1tb-gtx950m-fhd-i6850816724.html#thumb/1

13.2- Czy może jeśli poskutkuje to wydajnością lepszą dołożyć do tego. 
https://www.x-kom.pl/p.....ideapad-700-15-i7-6700hq-8gb-1000-gtx950m-bialy.html

14- Odwołam się do drugiego laptopaktóry mi się spodobał. Miał ktoś z nim styczność - nie  pożółknie ta biała obudowa.
14.2 - Znajdę ten 2 laptop w srebrnym kolorze? - czarny raczej nie
14.3- Jak myślicie uda mi się na którymś z tych modeli osiągnąć te magiczne 30-40 klatek w ark survival evolved. Jeśli tak to na jakich ustawieniach. +- 
Martwię się że 8 gb ram'u może nie wystarczyć.
14.4 - Martwi mnie też te 2 gb pamięci karty graficznej w drugim modelu- 4 gb w pierwszym chyba wygląda lepiej (pierwszy link)
________________________________________________________________________________
 Opłaca mi się kupować któryś z tych dwóch laptopów - jeśli tak to który?
A może uda mi się znaleźć w tej cenie coś lepszego?

Z góry dzięki za odpowiedź

PS#10000000000: Jeśli o czymś nie wspomniałem napisz a dopowiem 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Chcę dołożyć SSD bez utraty gwarancji (o ile się da)

Wszystkie na M.2 na bez problemu

Cena tego z i7 jest nie jest prawidłowa, to starsza partia z Q2 2016

Lepiej pomyśl o modelach z 960M

HP OMEN i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX960M

MSI GL62 i5-7300HQ/8GB/1TB GTX960M FHD

Lenovo Ideapad 700-15 - tutaj już w zestawie z jakimś tanim dyskiem SSD M.2 ale na kilka miesięcy wystarczy, więc ta oferta z alledrogo wręcz słaba bo i sam sklep bez renomy.

Opublikowano
44 minuty temu, Tamagotchi napisał:

950M i 960M miały premierę w 2015 więc jeśli chcesz by był bardziej przyszłościowy to tylko kupuj z GTX 1050

Po premierze procesorów Ryzen od AMD dla laptopów powinny jeszcze stanieć ;)

Tamagotchi, kiedy ma nastąpić ta premiera?

Opublikowano

Stwierdziłem że dołożę - wziąłem Lenovo Y700 (15) - z i7 6700HQ, nVIDIA GeForce 960m, 8 gb ramu
- a raczej odkupiłem używkę (1,5 mies) od kolegi z ubezpieczeniem

chyba nienajgorsza decyzja 

Dzięki za pomoc - raczej do zamknięcia

• FxJ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...