Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Dorosły 24
2. Może być z Windowsem, ale nie musi. 
3. Matryca 14-15,6 FHD, najlepiej matowa ale błyszczącą też przeżyję. 
4. Najlepiej z SSD, a jak nie to SSD + HDD
5. 3500 - 4000 max, mój komputer nr 1. Służący głównie do pracy - office, Internet, filmy i czasami projekty na studia wymagające odpalenia 3DS Maxa, Photoshopa, CADa. Dlatego chciałbym coś z dedykowaną grafiką. Kluczem jest dla mnie także mobilność, praca na baterii jest fajnym plusem ale nie musi on wytrzymywać wielu godzin. Czasami lubię też w coś pograć, ale zazwyczaj nie są to wymagające tytuły. Raczej coś w stylu CS:GO czy Football Manager. 
5b. W ciągu 1-2 miesięcy. 
6. Fajnie byłoby, żeby nie był zrobiony z taniego plastiku. 
7. Biuro, biurko, dom - fotel, łóżko. 
8.
9. Średnie / Duże wymagania - CS:GO, FM
10. 3DS Max (nic ambitnego), AutoCAD, Photoshop   - okazjonalnie
11.  - 
12. Na pewno nie Lenovo. Nawet nie chcę o tym słyszeć ;)
13. Rozpatrywałem Zenbooka UX410UA, bo pod względem wymiarów, wykonania i wyglądu jest idealny. Brak dedykowanej grafiki w tej cenie, trochę go dyskwalifikuje. Widziałem ostatnio HP Omen 15, ale jeszcze nie wiem co o nim sądzić. Nie wygląda na wielkiego w porówaniu do laptopów gamingowych. Podobają mi się najnowsze Vivobooki. 
14.-

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tamagotchi napisał:

Mówisz o ASUS VivoBook Pro 15 N580VD - one będą chyba miały tylko jeden slot na dysk

MSI GP62 Leopard i5-7300HQ/8GB/1TB GTX1050 tutaj by się lepiej sprawdził niż ten ZenBook - który przy 3DS Maxa wył jak odrzutowiec :smile:

Generalnie ok. Tyle, że 3ds Max to tak okazjonalnie. Większym priorytetem jest waga i ogólna mobilność, żeby wrzucić go w torbę i jakoś go nie odczuwać chociażby trzymając na kolanach czy na łóżku. Ten MSI wygląda na kawał sprzętu ;) 

Tak chodzi mi o te Vivobooki. Może i jeden slot, ale jeżeli będą mieć choć z 500GB to mi wystarczy. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, FxJ napisał:

ASUS ZenBook UX410UA i5-7200U/8GB/256SSD/Win10 | 16GB RAM

Jeden z niewielu modeli który ma 8GB RAM wlutowane i wolny slot - z obsługą 16GB.

Trochę głośny, trzeba używać programów do sterowania wentylatorami w większości przypadków chyba że już wyszedł poprawiony bios.

Tak jak napisałem, brałem go pod uwagę. Jednak wersja z dedykowaną grafiką jest poza moim budżetem a z zintegrowaną grafiką może niektórych programów nie uciągnąć.  

Jakie są opinie o HP OMEN? Widzę, że to komputer o rozsądnych gabarytach, sensownej cenie i fajnej specyfikacji. Warto brać pod uwagę?

Znalazłem jeszcze Inspirona 7559, co sądzicie o tych dwóch?

Edytowane przez oranje
Opublikowano

zintegrowaną grafiką może niektórych programów nie uciągnąć

Za to z dedykowaną będzie się przegrzewać, a tak poważnie to wiele gier zintegrowana odpala na minimalnych więc odpali wszystko ale może się ślimaczyć przy zbyt dużej ilości obiektów w 3ds Max. Jeśli to ma być twój jedyny laptop/komputer to radzę brać 15,6" i dobry plecak

Na pewno chodzi ci o wersje Omen 15 2016 a ta jest jednak cała z tworzywa

https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-15-2016-Notebook-Review.167836.0.html

Inspirona 7559 zastąpił 7566 a teraz zastąpił go z droższymi GTX 1050 - 7567. Więc wątpię by był nowy.