Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym prosić o pomoc w identyfikacji modelu. Zastanawiam się nad kupnem tego laptopa, dokładnie wersji 80RU00TVPB . (Stąd https://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-700-15isk-80ru00tvpb-1176092/ ) . Wg opisu, laptop posiada pamięć graficzną GDDR5, jednak można znaleźć w internecie oferty tego samego modelu, gdzie wg opisu pamięć to GDDR3 (lub wersję białą, w której zawsze jest GDDR5). Czy jest gdzieś dostęp do bazy produktów Lenovo w której można znaleźć konkretne informacje wg numeru seryjnego?

Pozdr

Opublikowano (edytowane)

Ten jest z GDDR3 !

Czy jest gdzieś dostęp do bazy produktów Lenovo w której można znaleźć konkretne informacje wg numeru seryjnego?

Tak ale dla serwisantów, pracowników sklepów i hurtowni, partnerów lenovo itp. Więc jeśli nie pracowałeś w jednym z powyższych to nie będziesz mieć dostępu.

Lenovo Ideapad 700-15 i5/8GB/240+1000/GTX950M (biały) tą sobie aktualnie zobacz dysk M.2 za pewnie z tańszych ale w tej cenie to praktycznie za darmo a za pół roku sobie zamontujesz znacznie lepszy NVMe.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Tam w poprzednim poscie to pomyłka, białe są zawsze z Gddr3 :)

To w sumie dobrze, bo bardziej jestem zainteresowany wersją białą. To przy okazji, na początku chciałem kupić ten model - https://www.x-kom.pl/p.....510-15-i3-6100u-8gb-120-gf940mx-bialy.html . Wiem ze bedzie duzo mniej wydajny, ale czy ten skok jest warty tych ok 800zl? 

Edytowane przez FxJ