Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ,jako ze w tym roku wybieram się na studia (a dokładniej mechanikę i budowę maszyn) Mam do was pytanie odnośnie wyboru laptopa

Zależy mi na:

-na tym ,zeby był poleasingowy, bo zaden nowy nie spełni moich wymagań :P

-cenie najlepiej do 1500-1800zł

-matowej matrycy 14-15 cali ,nie chce 12 czy 17tki

-ma na nim działać Autocad, Inventor itp,choć nie potrzebuje ogromnej wydajnosci w tych programach (na takich studiach z tego co wiem nie ma składanek 1000 elementów)

-nie chciałbym klocka ważącego 3,5kg i grubego na 6cm ,najchetniej coś do 2,5kg w przypadku 15tki

-chciałbym działającego youtube'a w 1080p i 60fps oraz CS:GO w 60fps (choć tu już nie 1080p)

*-chciałbym kiedyś zagrać w gta 5 nawet na modach obnizajacych jakosc ,choć nwm czy nie spaliłbym tym grafiki :D na yt jest pełno filmików z hd4000 i gta 5 w 30fps ,ale jakoś im nie ufam :D

Zastanawiałem się nad Probookiem G1 640,Lenovo T440 czy HP Folio 9470m ,ale boje sie ze grafika intela nie wyrobi w Cadzie czy nie pociągnie Cs i YT w dobrej jakości,a znowu coś z dedykowaną kartą w tej cenie często jest już stacją roboczą i nie jest już mobilna :D