pika Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 Cześć Proszę o pomoc w znalezieniu laptopa. Poniżej podaje kilka ważnych dla mnie parametrów: 1. ekran max. 13" 2. cena do 3000 zł 3. odtwarzanie filmów, internet, praca w office 4. aluminiowa lub inna trwała obudowa 5. z windowsem 6. matowy ekran i dobra bateria 7. dysk SSD 8. po prostu w miarę możliwości najlepszy w tej cenie Z góry wielkie dzięki. Cytuj
FxJ Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 A można prosić o wypełnienie ankiety ? Cytuj
pika Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 1. kobieta 27+, gotówka 2. z Windowsem 3. 12,x"-13,3" 4. SSD 5. do 3.000 PLN, nowy, jedyny komputer w domu, i3 lub i5 5b. jak najszybciej 6. najlepiej aluminiowa obudowa 7. Full HD mat, w przyszłości możliwość pracy z dodatkowym monitorem 8. dom/biuro 9. nie będę grała, ale chciałabym grafikę z poziomie średnich wymagań 10. Autocad 2D (choć mam laptopa służbowego, na którym pracuje się, chodzi głównie o odczyt rysunków i dorysowanie kilku kresek), Adobe Reader, Office 11. matowa matryca, obudowa aluminiowa, ewentualnie podświetlana klawiatura 12. pracowałam na laptopach marki - asus i dell; najbardziej zależy mi na trwałej obudowie, w asusie miałam plastik słabo dopasowany, a w dellu aluminium i jestem bardzo zadowolona 13. - acer switch alpha 12 - acer swift 3 i3-6100U/8GB/256/Win10 FHD IPS - acer V3-372 i5-6200U/8GB/240/Win10 FHD - acer V3-371 i3-500U/8GB/240/Win10 FHD jakoś tak wyszło, że same acery, ale mogą być też inne 14. brak Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 Cytuj 9. nie będę grała, ale chciałabym grafikę z poziomie średnich wymagań ASUS ZenBook UX303UB z GeForce 940Male to już kosztem małego dysku, matrycy HD - no nie ma większego sensu kupować z dedykowaną jeśli nie pod gry. Cytuj w asusie miałam plastik słabo dopasowany, a w dellu aluminium i jestem bardzo zadowolona Jaka seria/model? Zakładam że Asus typowo konsumencki a Dell Inspiron, Vostro, Latitude, XPS? Cytuj aluminiowa lub inna trwała obudowa Za lepszą jakość wykonania, do lepszych materiałów musiała byś dorzucić ASUS ZenBook UX310UA Lenovo Ideapad 710s-13 Acer Aspire V13 V3-372 + dysk 525GB (podmieniając za HDD) by się nawet zmieścił w tym przedziale ale to niższa seria i tylko pokrywa klapy matrycy jest pokryta tekstuwowanym aluminium. Swift 3 jeszcze z lepiej wykonanych ale w tej cenie tylko z i3-ką, no i uważaj bo jest w wielu marketach z 4GB RAM ale w tym modelu jest wlutowany i nie ma opcji rozbudowy, więc tylko 8GB są warte zakupu. https://www.notebookcheck.net/Acer-Swift-3-SF314-51-731X-Notebook-Review.187931.0.html Cytuj
pika Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 55 minut temu, pika napisał: 9. nie będę grała, ale chciałabym grafikę z poziomie średnich wymagań 29 minut temu, FxJ napisał: ASUS ZenBook UX303UB z GeForce 940Male to już kosztem małego dysku, matrycy HD - no nie ma większego sensu kupować z dedykowaną jeśli nie pod gry. 9. jednak bez grania i nie musi być super karta graficzna 58 minut temu, pika napisał: w asusie miałam plastik słabo dopasowany, a w dellu aluminium i jestem bardzo zadowolona 32 minuty temu, FxJ napisał: Jaka seria/model? Zakładam że Asus typowo konsumencki a Dell Inspiron, Vostro, Latitude, XPS? Asus to już nie pamiętam, ale kupowany 7 lat temu, a teraz głównie korzystam z dell vostro 14 5000 zapomniałam dopisać, że mam przenośny dysk HDD proszę o propozycję bez obsługi Autocada Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 Cytuj proszę o propozycję bez obsługi Autocada Skoro tylko poprawki bez 3D i renderowania to bez problemu Cytuj zapomniałam dopisać, że mam przenośny dysk HDD Czyli w sumie 250GB będzie wystarczający. Albo dołożysz albo trzeba iść na jakiś kompromis, wydajność lub wykonaniehttps://youtu.be/SYbqX4AgFcY Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi