Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam ultrabooka 
1) Kwota przeznaczona na zakup: ~4000 lepiej mniej 
2) Rozmiar matrycy: 12''-14'' full hd to minimum
3) Główne zastosowanie: programowanie java html , internet yt wiele kart używanych naraz, i jedyna gra jaka mam czas grać to hearthstone
4) Wymagania specjalne: matowa matryca
5) Osobiste preferencje: ładowanie z portu usb typ c aby móc ładować ze stacji dokującej (np. i-tec USB-C Travel Stacja Dokująca), 
6) System operacyjny: windows 10 ale nie koniecznie mogę sam wgrać

dysk ssd 256gb lub większy
wystarczy mi jedno złącze usb typ c
cichy i wydajny 
przynajmniej 6h pracy na akumulatorze

dużym plusem byłby procesor z serii siódmej intela by móc oglądać netflix 4k - opcjonalnie 

Będzie służyć na uczelni ze mną jeszcze rok, jednak ma to być przenośne, większość pracy wykonuje w domu na komputerze stacjonarnym

zaczynałem swoje poszukiwania od
acera alfa 12  

przez asusy 410ua
choć szukałbym czegoś taniej 
sam nie jestem pewien czego do końca potrzebuje.....
jakieś propozycje co i jak zrobić, chciałbym mądrze wydać pieniądze

z wygladu podobają mi się maci czy też hp spectra, asuspro b944ua

Edytowane przez wojtask1111
Opublikowano

internet yt wiele kart używanych naraz

Spora ilość RAM-u się przyda

jedyna gra jaka mam czas grać to hearthstone

Tu wystarczy zintegrowana grafika

programowanie java html

Zawodowo czy hobbystycznie? To będzie twój jedyny komputer (podpinany do monitora) czy jako uzupełnienie?

sam nie jestem pewien czego do końca potrzebuje.....

Ta ankieta nie wiele po prostu porusza konkretów w przeciwieństwie do naszej. Nawet nie wiadomo na kiedy się przymierzasz do zakupu.

Lenovo ThinkPad L470 jak się pojawi nowa partia, to z modeli biznesowych z Mini Display Port i dwoma slotami RAM i super klawiatura.

ZenBook UX410UA to konsumencki model, dobrze że z matrycą matową i 8GB wlutowane (niektóre warianty maja tylko 4GB) oraz wolny slot.

Co do RAM to kupował bym gdzieś w okresie wakacyjnym lub po, gdy ceny spadną bo aktualnie jest spory popyt na układy przez dyski SSD (tak to argumentują).

https://www.mobimaniak.pl/263644/test-asus-zenbook-ux410/section/1/

przynajmniej 6h pracy na akumulatorze

To zależy co przez to rozumiesz, jeśli wymagającą pracę to bateria musiała by mieć 6000-8000mAh

Opublikowano

na komputerze starcza mi 12gb ramu więc laptop 8gb starczy 

zawodowo i hobbystycznie od tego się zaczęło. nie wykluczam podłączenia do monitora, jednak idzie do mnie już nowa stacja robocza z 2 monitorami.

z bateria to bardziej chodzi o czas na wykładach notatki,  internet zawsze, krótkie kodowanie, rozważył bym opcje ładowania z power banku jeśli laptop miałby taką możliwość
bardzo podobają mi się maci nigdy nie miałem tego systemu i nie wiem jak tam wygląda w kwestii programowania i programów

1  26 lat student, mała firma 
2 obojętne 

3 12''/14''      lekki mobilność

4 ssd 256gb minimum nagrywarka nie potrzebna

5 około 4000zł sam laptop  w domu jest stacja dokująca usb c 

5b muszę coś kupić do 15 września, jak będzie warto mogę kupić nawet jutro 

6  zeby się nie palcował - nie wiem jak to nazwać, schludny stonowany, wytrzymały wkońcu zawsze będzie w ruchu,  cisza aby nie był hałaśliwy, 

7 ips fullhd może być wyżej, wystarczy mi jedno złącze typu c ( które obsługuje wszystko co może)

8  tam gdzie ja będę, samochód, uczelnia, dom, plener. 90% Polska

9 hearthstone klasy 0, i twierdza krzyżowiec II

10 praca   utility, c++ , java, html , office, audacity rzadko pakiet adobe, vegas 

11  obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura(miłe lecz nie konieczne), złącze stacji dokującej

12  pracowałem z acerami, teraz leciwy acer 5732zg aspire, tylko office i maile, wiec cokolwiek się wydarzy muszę jechać do domu, było jeszcze parę ale nie pamiętam sprzedałem choć zawsze były to acery... 

13 asus pro b944ua fajnie się zapowiada
    apple.....- każdy śliczny
    asus 410ua
    acer swich alpha 12 lub 5

14 

Opublikowano

rozważył bym opcje ładowania z power banku jeśli laptop miałby taką możliwość

Musiał by sam powerbank mieć USB-C i laptop, ewentualnie powerbank typowo laptopowy z pasującym złączem do ładowania.

asus pro b944ua fajnie się zapowiada

B9440UA-GV0054R nie dla mnie ;) Prędzej bym rozważał Carbona lub XPS-a

https://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBook-Flip-UX360UAK-BB351T-Convertible-Review.198302.0.html

ASUS ZenBook UX360UAK - z tańszych z niezłą bateria jeszcze ten Asus tutaj sie załapuje

Opublikowano

Po to podałem od razu link do recenzji by sie zbytnio nie rozpisywać bo osobiście go nie widziałem bo relatywnie nowy. Minus za wlutowaną pamięć bez opcji rozbudowy. Plu za nie wlutowany dysk SSD (na złączu M.2). Matryca niestety bez FlickerFree.

Czas pracy w teście programem: 702 min - WiFi Surfing v1.3 (Edge 38)

Opublikowano

przeczytałem tą i inne recenzje 

dużo robi to flickerfree różnice w tym laptopie co uzywam jest to?  acer 5732zg aspire
monitor pewnie ma u2515h dell

zawsze mogę dorzucić i od razu kupić 16gb ramu jak wlutowany... ( choć wole nie)

Opublikowano

wydaje mi się że na monitorze mogę dłużej pracował, więc możliwe że odczuwam jakoś to migotanie 

a to  i5-7200U

i7 7500U

wystarczy do mojej pracy?  w który bardziej celować? w planach jest zwiększenie czasu pracy  na silnikach do gier ( Unreal Engine, unity)

Opublikowano

wystarczy do mojej pracy?  w który bardziej celować? w planach jest zwiększenie czasu pracy  na silnikach do gier ( Unreal Engine, unity)

Myślisz o ZenBook 3 UX390UA? Nie radze to jest ultrabook do prac biurowych - patrz na chłodzenie!

https://www.notebookcheck.pl/Ranking-procesorow-mobilnych-w-laptopach.4344.0.html

Zaznacz oba, wszystkie opcje i naciśnij zawęź i porównaj teraz różnice procentową

A co robisz w unity na laptopie elementy czy całe lokacje ;) ?

Opublikowano (edytowane)

widze, patrze ładny jest i tyle 

coś marginalna ta różnica

teraz nic bo zaraz mam suszarkę pod ręką, raczej jakieś poprawki całości, jak trzeba coś zmienić, choć same elementy to był bym już zadowolony 
bardziej myślę o tym ASUS ZenBook UX360UAK ~4300
lub 
ASUS ZenBook UX410UA-16 i5-7200U/16GB/512SSD/Win10 ~4500

Edytowane przez FxJ