Jump to content
  • Sign Up

Malinaa123

Użytkownik forum
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About Malinaa123

  • Rank
    Nowicjusz
  1. Witam wszystkich, zaczne od razu w czym jest problem. Mam laptop Asus R503V, procesor i3, karta graficzna 610M (1Gb) i płyta główna Asus X55VD Problem zaczął się od tego,że zniknął obraz ale(laptop się włączał ale nie bylo obrazu), później zauważyłem,że jak podłącze myszke (z takich tańszych i starszych: Speedlink SL-610007-GY) do USB zaczyna ładnie świecieć i nie gaśnie ani nic, tak samo jest z na przykład: mikrofonem, Microsoft Xbox 360 Wireless Receiver for Windows i takimi mniejszymi rzeczami. Ale jak podłącze już myszke Speedlink SL-6393-RD to dioda w myszce zaczyna migać tylko cały czas co w innym laptopie normalnie działa a klawiatura wcale nie działa i ta w laptopie i inna przenośna. Po podłączeniu zasilania i włączeniu jak i bez naciśnięciu POWER dioda zasilania świeci i jak bateria jest włożona to i dioda ładowania świeci. Ale po naciśnieciu POWER nic nie startuje co wcześniej chociaż się włączał. Nic nie było wylane! Chce sprawdzić jeszcze czy ładowarka nie jest zepsuta (czy przechodzi odpowiednia ilość V ) i jak to wygląda na płycie głównej. Jakieś propozycje co można jeszcze sprawdzić? co może być przyczyną tego? Jeszcze dodam,że u brata na komputerze (też z Asus odziwo) był ten sam problem,że się włączał ale nie było ekranu ani nie dziala klawiatura a dioda w myszce migała (po poruszaniu w USB) a jak się ją tak włożyło "krzywo" czy inaczej żeby załapało i nie migała tylko świeciła cały czas to nie było wcale reakcji myszki na komputerze. Po poruszaniu (delikatnym) kablem zasilającym w zasilaczu załapało i zaczeło odziwo wszystko działać ale laptopie coś nie daje znaku żeby zadziałało. Proszę o szybką pomoc i z góry Dziękuje! Pozdrawiam.
×
×
  • Create New...