Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mężczyzna, 25 lat

2. Od razu z Windowsem

3. 15,6"

4. brak preferencji co do tego, czy będzie to HDD czy SSD, nie znam sie na komputerach i nie do końca wiem, na czym polega różnica

5. 2000 zł, chyba, ze do 2300-2400 zł znajdzie się coś naprawdę ekstra, w tej cenie chcę mieć nowego laptopa z systemem operacyjnym który będzie jedynym moim komputerem poza służbowym, który służy tylko do excela i worda

5b. chcę kupić jak najszybciej

6. nie mam preferencji, chcę dobre parametry ale chcę tez coś dobrze wykonanego, w miarę możliwości z głośnikami które nie zabrzęczą jak głośniej puszczę film - ekran nie musi być rewelacyjny

7. nie mam preferencji co do matrycy

8. używany będzie tylko w domu, na kolanach na nakładce z ikei :) będą grane gry i oglądane filmy

9. Gry - bardzo zależy mi na grach, ale nie maja dużych wymagań - gram głównie w Diablo III i na tym mi zależy, czasami Call of Duty Modern Warfare i Heroes of Might and Magic III - także jak widzicie nie potrzebuje super, ale jeśli się będzie dało to chętnie pogram w coś nowszego

10. nie będą instalowane żadne specjalne czy wymagające programy

11. brak wymagań specjalnych

12. W zasadzie rozważam tylko Asusa, ewentualnie Lenovo? Przede wszystkim zależy mi na bezawaryjności

13. bardzo spodobał mi eis póki co model ten: https://www.oleole.pl/laptopy-i-netbooki/asus-x541uv-xo029t-w10-chocolate-black.bhtml#ratyale czy jest mi potrzebny tak naprawdę? Przede wszystkim podoba mi się możliwość wzięcia u nich 4 rat 0%

14. dodatkowych informacji chyba brak, do tej pory przez 7 lat męczyłem Asusa ale się w końcu poddał (miał prawo) 

Opublikowano

8 GB RAM  raczej nie dostane w laptopie za 2000 zł. Udało mi sie znaleźć takiego Asusa: https://www.komputronik.pl/product/344694/asus-r540lj-xx338t-czerwony-8gb.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromoi on niby ma te 8 GB ale to kosztem procesora - co lepiej wybrać? Z tego co ludzie piszą to RAM łatwiej dołożyć ale ja raczej sie nie będę bawił w takie rzeczy. A co do dysku, to mam zewnętrzny na rzeczy typu filmy, zdjecia itd, wiec moze jednak SSD - moze cos takiego? https://www.komputronik.pl/product/344703/asus-r540lj-xx338t-czerwony-240gb-ssd-8gb.html

Opublikowano

Acer od kilku lat idzie w jakość znacznie bardziej niż Lenovo i serwis mają w Polsce i to wyjątkowo sprawny, praktycznie zajmuje drugie miejsce po Dell-u.

Ale nie oszukujmy się dobre laptopy zaczynają się od 1000 USD poniżej tej kwoty to są masówki. Seria E5 też jest cała z tworzywa, dopiero F5 ma aluminiową obudowę (częściowo).