Phate Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Cześć, mam laptopa z ekranem IPS. Jakiś czas temu zauważyłam na samym środku jaśniejszy obszar, widoczny wyraźnie gdy wyświetla się na nim jasne tło. Czytałam, że to typowe po dotknięciu ekranu(może właśnie coś takiego zostać). Mogło na przykład też stać się tak, że przy zamknięciu laptopa jeśli było coś na klawiaturze to mogło się odbić na ekranie. Mogło to też powstać na skutek przenoszenia laptopa w plecaku/torbie jakoś. Nie ważne. Ktoś miał takie symptomy w laptopie Della i oddawał to w ramach gwarancji do naprawienia? Czego mogę się spodziewać? Mój laptop to Dell 7559. I żeby było jasne: nie jest to jeden biały piksel tylko mały obszar wyraźnie jaśniej podświetlony od reszty. Cytuj
FxJ Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Jeśli fizycznie uszkodziłeś matrycę zamykając coś między matrycą a klawiaturą to będzie to uszkodzenie mechaniczne i sporo sobie za to policzą jak to autoryzowany serwis jeśli chcesz mieć nadal gwarancję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi