Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaki polecacie laptop między 3000-4000zł?
Najważniejsza jest jakość wykonania i czas pracy na baterii, wydajność spada raczej na dalszy plan,
bo będzie on wykorzystywany głównie do internetu, a jeżeli będę na nim grać to w tytuły z około 2000r.
Sprzęt może być nowy albo używany, nie robi mi to większej różnicy.

matryca najlepiej gdyby miała 11-15 cali
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Bartek

Opublikowano

1. 20 lat
2. Ma mieć system
3. 12,x”-13,3” 14,x"-15,6”, waga bez znaczenia
4. Wolałbym SSD, nie zależy mi na napędzie DVD
5. Budżet nie może przekroczyć 4000zł, w cenie jest tylko laptop bez dodatków, zakup planuję w marcu/kwietniu
6. Najważniejsza jest praca na baterii i jakość wykonania, wydajność spada na dalszy plan
7. W wypadku 12,x”-13,3” wystarczy 1366x768, ale w 14,x"-15,6” jednak wolałbym 1920x1080
8. biurko/uczelnia/łóżko/pociąg/samochód
9. niskie wymagania: Gothic 1, Baldur Gates, Heroes III itp.
10. Word/Excel/PowerPoint
11. podświetlana klawiatura
12. Nie przepadam za Lenovo i Toshibą, przyjemnie korzysta mi się z DELLa 
13. Kilka osób mówiło mi o tym MacBook Air 11 MJVM2ZE/A, ale nie wiem, czy jestem gotowy zrezygnować z Windowsa

Opublikowano

zakup planuję w marcu/kwietniu

To masz jeszcze sporo czasu, w luty co najmniej kilka modeli producenci wypuszczą na procesorach 7-mej generacji.

Baldur Gates, Heroes III itp.

Te działają nawet na zintegrowanej bez problemu.

czy jestem gotowy zrezygnować z Windowsa

Można teoretycznie odpalić aplikacje i gry z Windowsa ale wymaga to sporo zachodu

Najważniejsza jest praca na baterii i jakość wykonania

A tak konkretnie ile godzin na surfowaniu w internecie potrzebujesz by wytrzymał?

ASUS ZenBook UX310UA i5-6200U/8GB/240SSD/Win10 FHD

Lenovo ThinkPad 13 i5-6200U/8GB/256SSD/7Pro64 FHD

ASUS B8430UA-FA0062E i5-6200U/8GB/500/Win7P+Win10P - z modemem 4G/LTE (seria biznesowa gwarancja 3 lata).

Klawiatura numeryczna będzie ci potrzebna? Typ matrycy ma dla ciebie znaczenie? Wbudowany modem 3G/4G ma znaczenie?