Doch Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam wszystkich, Szukam komputera dla dziadka do internetu i skypa, na poczatku myślałem o czymś takim:https://www.x-kom.pl/p/320550-all-in-one-lenovo-ideacentre-aio-300-23-i5-4gb-1000-win10-touch.htmlNie chciałbym żeby dziadek musiał męczyć oczy na małym ekranie laptopa (jest krótkowidzem) dodatkowo za przemawiał fakt, że jakby mu z myszką nie szło najlepiej to miałby alternatywne ekran dotykowy, ale specjaliści z wykopu mi to odradzili. A FxJerzy polecił mi napisać na tym forum.Więc moje oczekiwania wobec komputera dla dziadka są następujące: - Komputer musi być w miare możliwości bezawaryjny, cichy i wyglądać estetycznie - pracować płynnie w czasie przęglądania internetu, ewentualnie wyświtlania filmów - procesor najlepiej nie mniej niż i3 (mam złe doświadczenia ze słabszymi) - posiadać napęd dvd - najlepiej jakby miał win 10, koniecznie po polsku - jeśli nie all-in-one, w cenie musi się zmieścić monitor, bezprzewodowa klawiatura z myszką i kamerka internetowa- cena: dobrze by sie było zmieścić w 2000, jak sie nie da w 2000 to może być trochę droższy. Nie ma co oszczędzać na dziadkach :) Dziękuję bardzo za pomoc i życzę szczęśliwego nowego roku wszystkim użytkownikom forum! Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Początkowo chciałem kupić coś tańszego, ale pomyślałem, że jeśli mi to polecicie to jakoś te 2800 uzbieram. Wcześniej wspominałeś o nieco większym budżecie, wtedy jakiś mini PC + monitor. ASUS D320SF i3-6100/8GB/1TB/DVD/Win10P ASUS E810-B1004 i5-4460T/4GB/500GB/Win7P+Win8P Lenovo Ideacentre 510S-08 i3-6100/4GB/500/DVD-RW/Win10X Wtedy np. mikro pc + bezprzewodowa myszka i klawiatura Plus monitor 24" lub większy Samsung S24F350FHUX Co do tych All in one, zwróć uwagę że są z procesorami i5-6200U (U) czyli typowo dla laptopów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi