Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Kobieta/Mężczyzna, po 21 lat.
2. Bez systemu.
3. 15,6
4. Może być SSD, ale nie musi, byłoby jednak dobrze, jakby był. Napęd DVD nie koniecznie musi być.
5. Cena to od 3000-3500 zł. Najlepiej, żeby zmieściło się wszystko w tym zakresie, ponadto będę musiał jeszcze dokupić porządną torbę na laptopa i jeśli chłodzenie nie będzie zbyt dobre, to podstawka chłodząca pewnie też by się przydała. Moglibyście polecić również coś z tego zakresu, będę wdzięczny.
5b. Planuję go zakupić w styczniu (prawdopodobnie pod koniec).

6. Wolę zdecydowanie wydajność komputera. Będzie używany głównie w domu do gier, czasem na wyjeździe, w samochodzie, autobusie, pociągu, ale nacisk na to, żeby był wydajny w domu do grania.
7. Matryca bez różnicy, nie znam się za bardzo na nich, ale będzie stosowany w domu do grania więc raczej światło zewnętrzne nie będzie tutaj jakoś bardzo istotne.
8. Dom.
9. Gry typu GTA V, CS:GO i inne nowe tytuły. Nie koniecznie na ultra, czy wysokich. Średnie w zupełności mnie zadowolą.
10. Sony Vegas, amatorsko.
11. Brak.
12. Słyszałem dobre opinie o laptopach MSI i Dell, ale nie wiem ile w tym prawdy i nie chcę się tym jakoś mocno kierować.
13. Brak.

Opublikowano
Planuję go zakupić w styczniu (prawdopodobnie pod koniec).

Najlepiej jak byście napisali po 8 stycznia ;)

ponadto będę musiał jeszcze dokupić porządną torbę na laptopa
Targus, Samsonite, Dicota lub ewentualnie plecak zamiast torby.

jeśli chłodzenie nie będzie zbyt dobre, to podstawka chłodząca pewnie też by się przydała

Najlepiej by miał dwa wentylatory wtedy zawsze takie modele są chłodniejsze

Będzie używany głównie w domu do gier

Więc jak najlepsza karta graficzna, dobre modele z 960M 4GB zaczynają się od 3500zł w górę.

Słyszałem dobre opinie o laptopach MSI

Tylko ich modele z 950M i 960M mają ograniczoną pamięć grafiki do 2GB (VRAM)

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Najlepiej jak byście napisali po 8 stycznia ;)

Dlaczego po 8 stycznia? Wtedy jakieś promocje się zaczną? :)

Targus, Samsonite, Dicota lub ewentualnie plecak zamiast torby.

Myślałem raczej o torbie, plecaki odpadają.

Najlepiej by miał dwa wentylatory wtedy zawsze takie modele są chłodniejsze

Jeśli kosztem podstawki miałbym mieć dwa wentylatory, to zdecydowanie wolałbym wentylatory, wiadomo. Nawet jeśli miałbym nieco dołożyć, zamiast podstawki.

Więc jak najlepsza karta graficzna, dobre modele z 960M 4GB zaczynają się od 3500zł w górę.

Właśnie przeglądałem, że głównie to te dwie karty brane są pod uwagę, 950M i 960M. Jednak wolałbym właśnie dołożyć do tej 960M.

Tylko ich modele z 950M i 960M mają ograniczoną pamięć grafiki do 2GB (VRAM)

W takim razie lepiej sobie odpuścić, wolę zdecydowanie 4GB. Co sądzisz o laptopach ASUSa?

Opublikowano

Może sie pojawią już modele z GTX 1050/Ti.

Asus GL552VW bo na pewno o tan pytasz, Asus wypuścił ogrom wariantów, niestety postawił na nagrywarkę zamiast na wentylatory.

Dell Inspiron 7566 i5-6300HQ/8GB/1000/Win10 GTX960

Dell Inspiron 7566 i5-6300HQ/8GB/256/Win10 GTX960 FHD

Dell Inspiron 7566 (15,6") seria Inspiron 15 7000 (960M)

Aktualnie to chyba Dell 7566 jest najlepszy w przedziale do 4k pod gry a pod grafikę ze względu na matryce Acery VN7.

Opublikowano

A co ciekawego byłbyś w stanie zaprezentować mi do 3500 zł? Bo jednak te 500 zł trochę boli. :/ Tak jak mówię - nie potrzebuję ultra mocnego laptopa. Chcę pograć w nowe produkcje na minimalnych/średnich chociaż. Nie muszą być to od razu ustawienia na ultra. :P Może jednak 950 by sobie poradziła?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...