Fixon Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2016 Witam,tak jak w temacie, poszukuję laptopa w głównej mierze do gier; budżet, który postanowiłem przeznaczyć to 3800, ale nie ukrywam, ze gdyby się dało zamknąć w trochę niższej kwocie to byłbym jeszcze bardziej zadowolony. :) 1. Kwota: 38002. Matryca: bardziej 15'', ale jeśli by się znalazł naprawdę jakiś super model to i ta 17'' może być3. Do czego będzie wykorzystywany?: tak jak wspomniałem zależy mi głównie na tym, aby dobrze się spisywał jeśli chodzi o wykorzysatnie do gier i dawał radę z najnowszymi tytułami (oczywiście zdaję sobie sprawę, że w tym przedziale cenowym nie uciągnę wszystkiego na maxymalnych)4. Z systemem czy bez? raczej z systemem, ale nie jest to wymagane.5. Dodatkowe uwagi: zależy mi bardzo, aby posiadał wbudowany dysk SSD - i tutaj od razu mam pytanie, czy 128 gb starczy, czy jednak te 240/256 musi byćPropozycje: -Lenovo Y700 -Dell Inspirion 7566 -Acer VN7 -Asus ROG GL552 To tylko propozycje z mojej strony, oczywiście jestem otwarty na wszelkie inne sugestie, może akurat też jakieś ciekawe promocje są?I na sam koniec chciałem zapytać:-czy duża jest różnica miedzy i5 a i7?I jak już jesteśmy przy kartach, to czytałem, że niedługo wchodzi jakiś nowy geforce 10 generacji, czy lepiej się wstrzymać do tego czasu i ceny mogą się dość mocno zmienić czy raczej nie będzie to miało większe wpływu (zważając jeszcze na budżet jakim dysponuję)?Z góry dziękuję za pomoc! :) Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ewidentnie nie nasza ankieta, taka trochę chaotyczna. mam pytanie, czy 128 gb starczy, czy jednak te 240/256 musi być Zależy co chcesz zmieścić, system + programy + 1 gra, bez problemu się zmieszczą czy duża jest różnica miedzy i5 a i7? Różnica w procesorach Intel Core i5 HQ vs i7 HQ niedługo wchodzi jakiś nowy geforce 10 generacji, czy lepiej się wstrzymać do tego czasu i ceny mogą się dość mocno zmienić czy raczej nie będzie to miało większe wpływu (zważając jeszcze na budżet jakim dysponuję) https://www.purepc.pl/notebooki/acer_aspire_vx5591_kolejny_notebook_z_geforce_gtx_1050https://www.purepc.pl/notebooki/geforce_gtx_1050_i_gtx_1050_ti_w_laptopach_nowe_informacjeNajprawdopodobniej zaczynać się będą minimum od 4000zł.Dell Inspiron 7566 i5-6300HQ/8GB/256/Win10 GTX960 FHDTeż trochę ponad tak jak i Acer VN7-592G Cytuj
Fixon Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 FxJ, dzieki za odpowiedz, wydaje mi sie, ze tylko system, z tego co sie oreintowalem wczesniej to ludzie mowili, ze SSD tylko do systemu, bo w grach poza czasem trwania uruchomienia gry nie poczuje roznicy, zgadza sie? Zastanawiam sie nad wstrzymaniem chwile z zakupem laptopa z mysla, ze wejda jakies promocje poswiateczne "na dniach" lub w momencie wejscia nowego geforcea. Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 bo w grach poza czasem trwania uruchomienia gry nie poczuje roznicy Na ilość FPS nie wpływa w żaden sposób tutaj tylko CPU-GPU się liczą Cytuj
Fixon Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 A co sadzisz o aktualnych cenach? Lepiej sie wstrzymac do premiery badz promocji na 960? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi