Vonrive Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 1. Tata, 35 lat2. Może być z systemem albo bez, nie ma to różnicy. 3. 15.6" 4. Chciałbym żeby laptop miał już SSD. 5. Max 2000 zł. 6. Fajnie by było gdyby bateria trzymała dosyć długo. 7. Przy tej cenie to raczej 1366x768, na nic więcej nie liczę. 8. Używany jedynie w domu. 9. Żadne gry na tym laptopie nie będą uruchamiane. 10. Żadne wymagające programy nie będą uruchamiane. 11. Co do wymagań to fajnie żeby miał D-SUB i HDMI. 12. Żadnych preferencji. 13. Nie mam żadnych propozycji, przeglądałem trochę laptopów w tym przedziale cenowym i nie mam pojęcia co mógłbym wybrać. Najważniejsze dla mnie jest to, żeby laptop chodził dosyć szybko. Użytkowany będzie przede wszystkim do internetu, czasem do obejrzenia filmu, podłączenia laptopa do telewizora, czasem jakieś obliczenia w excelu czy teksty w wordzie. Przedział jest do 2000 ale fajnie by było znaleźć coś w okolicach 1500 zł :)Jeżeli nic nie będzie ciekawego w tej kwocie to oczywiście 2000 to max. Cytuj
FxJ Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Wybrałeś możliwie najgorszy termin na kupno, przed świętami, podrożenie kości flash (RAM i SSD), skok dolara .. Co mogę polecić przy takich wymaganiach, na pewno unikajcie modeli z matrycami glere/lustrzanymi Dell Vostro 3568 i3-6100U/8GB/500 - linia biznesowa, z Q4 2016 wiec świeży model, Dell ma najlepszą gwarancje i serwis w PL, Vostro mają 3 letnia gwarancję i serwis w domu DND/NBD. Można w nich bez utraty gwarancji zmieniać dyski i RAM. Tu mała uwaga poprzednie modele nie miały HDMI z tej serii. Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Więc jeśli chodzi o dobry dysk Goodram Iridium Pro (5 lat gwarancji, kości MLC) to jest polecana konstrukcja nawet Kingston branduje tą konstrukcje pod siebie ale nie warto za inną nalepkę przepłacać gdy środek jest ten sam.Az tańszych czyli standardowa konstrukcja to Lenovo z serii B Lenovo B50-80 i3-5005U/8GB/240/DVD-RW - z tańszym dyskiem SSD na TLC. ASUS R556LA-XO2470 i5-5200U/4GB/1TB/DVD Ewentualnie jeśli akumulator (czas pracy na baterii) jest ważny to Asusy 556 mają pojemne baterie montowane 4829 mAh czyli dwa razy pojemniejsze od tych powyżej, ale są też odpowiednio droższe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi