akki Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Cześć wszystkim ... mam dell inspiron 15r 7521 i dysk tb ... pojemność mnie zadowala niestety prędkość już nie. W załączeniu przesyłam tabliczkę znamionową. Bardzo bym był wdzięczny za sugestię dobrego szybkiego dysku w rozsądnej cenie o pojemności około 500 gb. Z góry wielkie dzięki. Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Szukasz tańszego SSD na TLC czy droższego i długowiecznego na MCL? Cytuj
akki Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 pytanie co to znaczy długowieczny ... mam tego laptopa 4 lata i jeżeli wytrzymałby kolejne 6 lat to byłbym w szoku ... po przeczytaniu tego co polecacie na forum ze względu na cenę padł wybór na samsunga MZ-75E500B. cena nie niska (690 z przesyłką) ale wydaję się to być dobry dysk, czy jest inna dobra alternatywa w tej cenie ? i w sumie drugie pytanie ... mam toshiba a305, chciałbym jej dać drugie życie ... tu bardziej mnie interesuje rozsądna cena i jakość. pozdr Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 https://www.forum.nieidealny.pl/topic/807-znamy-pow%C3%B3d-podwy%C5%BCek-cen-pami%C4%99ci-ram-i-dysk%C3%B3w-ssd-b%C4%99dzie-jeszcze-dro%C5%BCej/ https://youtu.be/I9mbZUI0J3A Aktualnie jest mało dostępnych modli, a w tej sytuacji nawet nie chcą nic sprowadzać przed końcem roku. Co do Samsunga może być lub Crucial MX200 500GB, Kingston HyperX Savage 480 GB Toshiba Satellite A305-xxxxx? Bo to jest seria a modelu nie podałeś ;) Ile RAM maksymalnie obsługuje? Kwestia czy chcesz kopić nowy i jakiej pojemności, czy 120GB wystarczy? Cytuj
akki Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Z tego co zrozumiałem to dobra rzecz to mlc ... i te które zaproponowałeś działają w tym standardzie ? A co do cen rozumiem, że tylko będzie drożej ? :( A305-6845 ... standardowo miał 3gb ram, dorzuciłem kość i jest 4gb. No właśnie zastanawiam się nad wielkością ... w sumie, na tym komputerze nic poza systemem i programem biurowym nie będzie. Reszta to dokumenty, których obecnie jest około 60 gb. Trochę z pazerności myślałem o większym ... 240 gb. Zawsze wtedy bez konieczności dysku zewnętrznego mogłoby się tam znaleźć kilka filmów i muzyki. Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Przynajmniej przez miesiąc lub dwa mogą się utrzymać wyższe ceny ale i tak spadną bo coraz więcej firm produkuje dyski SSD. Do takiego sprzętu kupił bym używaną 120GB. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi