Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim ... mam dell inspiron 15r 7521 i dysk tb ... pojemność mnie zadowala niestety prędkość już nie. W załączeniu przesyłam tabliczkę znamionową. Bardzo bym był wdzięczny za sugestię dobrego szybkiego dysku w rozsądnej cenie o pojemności około 500 gb.

Z góry wielkie dzięki.

dysk.jpg

Opublikowano

pytanie co to znaczy długowieczny ...

mam tego laptopa 4 lata i jeżeli wytrzymałby kolejne 6 lat to byłbym w szoku ...

po przeczytaniu tego co polecacie na forum ze względu na cenę padł wybór na samsunga MZ-75E500B.

cena nie niska (690 z przesyłką) ale wydaję się to być dobry dysk, czy jest inna dobra alternatywa w tej cenie ?

i w sumie drugie pytanie ... mam toshiba a305, chciałbym jej dać drugie życie ... tu bardziej mnie interesuje rozsądna cena i jakość.

pozdr

Opublikowano

Aktualnie jest mało dostępnych modli, a w tej sytuacji nawet nie chcą nic sprowadzać przed końcem roku.
Co do Samsunga może być lub Crucial MX200 500GB, Kingston HyperX Savage 480 GB

Toshiba Satellite A305-xxxxx? Bo to jest seria a modelu nie podałeś ;) Ile RAM maksymalnie obsługuje? Kwestia czy chcesz kopić nowy i jakiej pojemności, czy 120GB wystarczy?

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem to dobra rzecz to mlc ... i te które zaproponowałeś działają w tym standardzie ?

A co do cen rozumiem, że tylko będzie drożej ? :(

A305-6845 ... standardowo miał 3gb ram, dorzuciłem kość i jest 4gb.

No właśnie zastanawiam się nad wielkością ... w sumie, na tym komputerze nic poza systemem i programem biurowym nie będzie. Reszta to dokumenty, których obecnie jest około 60 gb. Trochę z pazerności myślałem o większym ... 240 gb. Zawsze wtedy bez konieczności dysku zewnętrznego mogłoby się tam znaleźć kilka filmów i muzyki.

Opublikowano

Przynajmniej przez miesiąc lub dwa mogą się utrzymać wyższe ceny ale i tak spadną bo coraz więcej firm produkuje dyski SSD.

Do takiego sprzętu kupił bym używaną 120GB.