lobudek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Witam. Pozbyłem się starego laptopa i czas kupić coś nowego. Po starym został mi dysk SSD 128GB Transcend 370, który w zupełności mi wystarcza i zamierzam go zamontować w nowym. Max mogę przeznaczyć na ten cel 3tyś. Szukam notebooka 15,6" z mocną baterią, dobrym procesorem, matrycą full hd (fajnie jakby był to IPS), podświetlaną klawiaturą i przede wszystkim ultra cichego podczas przeglądania internetu i mniej wymagających czynnościach. Nie zamierzam na nim grać-mam od tego dość mocnego PC z porządnym monitorem. Może mi ktoś powie co się z tymi cenami porobiło, laptopy które jeszcze 2 miesiące temu kosztowały 3tyś dzisiaj są po 3,4tyś.... Czyżby dolar? Może mają niebawem pojawić się jakieś nowe konstrukcje i warto poczekać do nowego roku? Szukam czegoś na co najmniej 2-3lata. Poprzedni ENTF71BM miał n2830 na pokładzie, który był mega wolny-jedyne co było w nim dobre to bateria (starczała na 10h) i bezgłośna praca na SSD. Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Jak byś zaczął od ankiety. Trochę kurs USD zniechęca, cały czas wychodzą modele na Intel Kaby Lake. Większość modeli klasy ultrabook ma fabrycznie już dyski SSD więc lepiej wystaw dysk 2,5" na OLX Dell Vostro 5568 (15,6") seria Vostro 15 5000 i mniejszy Vostro 5468 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi