Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Czy są jakieś znaczące różnice między  podzespołami (np. matryce) w laptopach z oznaczeniami GL552VW-DM351T , GL552VW-XO169T , GL552VW-DM775 jeśli tak to jakie? Gdzie znajdę info jakie te modele posiadają matryce? Jaka różnica jest w matrycach hd i fhd poza rozdzielczością, w necie jest napisane że część jest IPS a część TN, jak to sprawdzić (brak opisów w sklepach internetowych)? Lepiej wziąć hd z 2GB vram czy fhd z 4GB? Zależy mi na dobrym obrazie. dzięki za pomoc.

Opublikowano
Gdzie znajdę info jakie te modele posiadają matryce?

Tylko w testach i recenzjach modelu matrycy nikt nie podaje bo mogą montować nawet kilka różnych.

GL552VW-DM351T - FHD TN

GL552VW-XO169T - HD EWV

GL552VW-DM775 - FHD EWV

Tyle wiadomo

Ankieta personalna - jak napisać prośbę o pomoc w wyborze laptopa

Jak mam ci coś doradzić bez informacji, wypełnij wpierw ankietę ;) Czy bym brał z matrycą HD w tych czasach, nie.

Opublikowano

1.Facet, 40+

2.bez systemu lub W10
3.15.5", 17"
4.Hdd /SSD i możliwość dołożenia SSD
5. 3500 zł
6.W miarę możliwości za tą kwotę dobra wydajność i jakość wykonania, bezawaryjność, jak najlepsza matryca.
7. może być HD lub FHD najlepiej IPS
8.Głównie biurko, ale będzie też podróżował-dom,działka
9.starsze gry i nowe tytuły im wyższe detale tym lepiej. Gry typu Battlefield 4, Crysis 3
10.internet, filmy FHD
11.mile widziana podświetlana klawiatura, subwoofer
12.ASUS, MSI, DELL, ACER
13.Asus GL552VW HD z W10 lub FHD bez Win10

MSI GL62

Nr 1 Zastanawiam się dad Asus GL552, brać HD z systemem czy FHD bez windowsa w obu matryce takiej samej średniej jakości

Nr 2 MSI GL62, tylko nigdzie nie mogę go obejrzeć w sklepie

Nr 3 Rozważam jeszcze Lenovo Y700 tylko ta awaryjność i serwis, widziałem go w sklepie jest fajny i matryca IPS

Opublikowano

Acer VN7-792G i5-6300HQ/8GB/1000/Win10 GTX960M FHD (17,3")

Chyba bym ci tu doradził 17,3" VN7 mają jedne z najlepszych matryc w przedziale do 5-6 tyś., z opisu wynika że lepszy byłby większy bo będzie robił głównie za typowy Desktop Replacement, chłodzenie też będzie in plus.

Tutaj podlinkowane testy: VN7-592G / VN7-792G

Zastanawiam się dad Asus GL552, brać HD z systemem czy FHD

Trochę szkoda kasy na HD (1366x768) wszystkie filmy  nawet na YT itp. są już nagrywane w FHD-4K

Rozważam jeszcze Lenovo Y700 tylko ta awaryjność i serwis, widziałem go w sklepie jest fajny i matryca IPS

Pół matowa bo jest za szybką z naklejoną folią matującą.

Ostatnia opcja to czekać do stycznia na premierę nowych grafik mobilnych.