Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, poszukuję czegoś co uprzyjemni mi liczne delegacje :)

1. M/25-29

2. System nie ma znaczenia, mam dostęp do swoich od XP po 10 :)

3. 13,3” - 15,6" koło 2 KG

4. Dysk nie ma dla mnie znacznia, mam swój SSD 256GB SATA3 i tyle mi wystarczy, ważne bym mógł go tylko wsadzić i nie tracić gwarancji.

5. 3000zł - w przeciagu 2tygodni

6. Oczekuje najwyższej wydajności procesor/grafika w tej cenie

7. Tutaj nie wiem, czy HD czy FHD, na HD pracuje sie mi nieźle ale czy za 2 lata nie będzie to już na tyle mała rozdzielczość ze nawet internetu wygodnie nie poprzeglądam ?

8. Hotel, dom czyste miejsca.

9. Gry: nie zależy mi na 4k/60fps ale by na tych średnich niskich było płynnie 30

duże wymagania: Battlefield 3, GTA V, Civilization V, ARK itp

10. Programy - notatnik i firefoxch …

11. Wymagania specjalne: brak

12. Osobiste preferencje: byle nie cukierkowy różowy :)

13. Własna propozycja (model wybrany samemu)

Mam dwa wybrane przez siebie, jeden ma genialny serwis, a drugi matryce FHD.... jeden to Dell a drugi tylko Lenovo i sam nie wiem :(

YOGA 700-14ISK 14" FHD Touch i7-6500U 8GB 256SSD GT940M za ~2800zł

DELL V5468 14,0'' HD AG i7-7500U 8GB 1TB GTX940MX_4GB ~3050zł

Poniżej link do wszystkich laptopów od mojego dystrybutora, cenny są zupełnie inne jak w XKOM itp, stąd proszę wybrać raczej z listy poniżej :)

https://wklej.org/hash/713522dddf8/

Opublikowano

Zamiast asusa chyba juz bym wolal:

Inspiron 7566 15,6'' FHD i7-6700HQ 8GB 128SSD+500GB GTX 960M

Pytanie czy to seria biznesowa czy konsumencka ? Bo z wygladu slabo :(

Vostro fajnie, ale czy brak FHD nie bedzie bolalo ?

A do tego duzo nizsza wydajnosc analizujac porownania chyab :(

Opublikowano

Nie zwróciłem uwagi że jest na liście bo szukałem po "GTX960M" to seria dla graczy czyli konsumencka, musisz zobaczyć na żywo zamiast same rendery.

Brak FHD trochę przy stronach i filmach będzie przeszkadzać ale też sam interfejs w FHD przy 14" tylko ze skalowaniem żeby był czytelny.

Jeśli 7566 ma taką samą baterie jak poprzednik 7559 to będzie się naprawdę dobrze prezentować pod względem czasu pracy na baterii.

https://www.notebookcheck.pl/Ranking-laptopow.1010.0.html

To inna klasa sprzętu 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

End of life to one będą miały w Q4 2017 jak wejdą jego następcy ;) Tak tylko sobie napisali, ewentualnie wejdzie nowa rewizja na nowy kwartał, zmiana dysku lub matrycy, nowy wgrany bios coś w tym stylu. 

Opublikowano
Opublikowano

Pojawił sie 7566 i go zanabyłęm, i tego samego dnia gwarancja.....

Okazuje się że fabrycznie nowy laptop miał wyłamany klawisz T, ale że chyba sztuki sie zgadzać musiały Dell przylepił go na dwustronna taśme by nikt nie zauważył.....

A niby taka dobra firma nie ?

Opublikowano

https://www.replacementlaptopkeys.com/dell-inspiron-15-7559-replacement-laptop-keyboard-key/

Ale co "konkretnie" wyłamanie, zrobiłeś może zdjęcie? Rozumiem że zrobiłeś zwrot do hurtowni/dystrybutora a nie wezwałeś serwisanta?

No niestety linia produkcyjna w chińskich fabrykach się nie zatrzymuje, ale zaskoczyłeś mnie szczerze że ktoś tak zrobił zamiast cofnąć i podmienić przycisk lub nożycowe plastiki.

Opublikowano

Dwa małe zaczepy, i zmiażdzone sanki były, klawisz ledwo działał. Fotki podeślę już jutro i niestety tylko serwis i nowa klawiatura choć Dell stwierdził że to uszkodzenie mechaniczne z mojej winy :/