glowqa Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Witam.Kilka dni temu zakupiłem 2 laptopy ASUS X555LB z dyskiem Hdd i z windowsem 10 wgranym z tymi aplikacjami asusa.jestem nie miło zaskoczony ponieważ te komputery jakąś wolno chodzą do tej pory użytkowałem komputery z dyskami ssd. Więc myślałem że ten dysk je usprawiedliwia.Ale nie.wchodziłem na laptopa znajomego jakiś hp z przed 3 lat (win 8.1) 2 razy słabszy od tych asusów i ładuję się oraz chodzi jakąś sprawniej.Proszę mi nie odpowiadać że sprzęt nie jest jakiś nie wiadomo imba i jestem tego świadomy. Komputery zostały zakupione dla 2 kobiet i kryteria jakie miały spełniać to: internet filmy gierki z przeglądarki programy office oraz na jednym cs go.I wszystkie te kryteria spełnia w cs ma 100 fps.to wystarcza. tylko ta wolna praca systemu ładowanie masakra i początkowa faza. jak odpala się power pointa trzeba czekać trochę za drugim razem kilka sek i już jest . jakby z automatu tak samo z każdym plikiem jak się otwiera czy aplikacje google chrome. za pierwszym razem jak się odpali to się czeka później normalnie. Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 X555LB podałeś serie a nie model. Kupowany z systemem czy bez? Puściłeś po zakupie Windows Update by sobie pobrał wszystkie aktualizacje? Cytuj
glowqa Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 ASUS X555LB-XO647T i5-5200U 4GB 1TB GF940M 15,6" W10 https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-x555lb-xo647t-i5-5200u-4gb-1tb-gf940m-15-6-w10.bhtml -dokładnie to. Tak dałem update. Teraz jak się zaktualizował do najnowszej 10 to już wgl start systemu 35 sek. wcześniej 20 sek. Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 "Pamięć RAM 4 GB" Dokup kość 1x4GB RAM bo brakuje mu pamięci ;) Cytuj
glowqa Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 czyli 4gb nie starcza do obsługi systemu ? i przed update chodził szybciej a teraz wolniej ?Po za tym mam kontakt z gościem z jakiegoś forum co zadawał podobne pytanie i on ma 8 gb wiec myślę że to sprawa dysku.i postawienia świeżego systemu bez tych aplikacji asusa. Cytuj
FxJ Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Tyle że 8GB RAM to teraz standard, mozesz przecież wyłączyć w auto starcie te aplikacje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi