Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Kilka dni temu zakupiłem 2 laptopy ASUS X555LB z dyskiem Hdd i z windowsem 10 wgranym z tymi aplikacjami asusa.
jestem nie miło zaskoczony ponieważ te komputery jakąś wolno chodzą do tej pory użytkowałem komputery z dyskami ssd. 
Więc myślałem że ten dysk je usprawiedliwia.Ale nie.wchodziłem na laptopa znajomego jakiś hp z przed 3 lat (win 8.1) 2 razy słabszy od tych asusów i ładuję się oraz chodzi jakąś sprawniej.
Proszę mi nie odpowiadać że sprzęt nie jest jakiś nie wiadomo imba i jestem tego świadomy. Komputery zostały zakupione dla 2 kobiet i kryteria jakie miały spełniać to: internet filmy gierki z przeglądarki programy office oraz na jednym cs go.I wszystkie te kryteria spełnia w cs ma 100 fps.to wystarcza. tylko ta wolna praca systemu ładowanie masakra i początkowa faza. jak odpala się power pointa trzeba czekać trochę za drugim razem kilka sek i już jest . jakby z automatu tak samo z każdym plikiem jak się otwiera czy aplikacje google chrome. za pierwszym razem jak się odpali to się czeka później normalnie.

Opublikowano

czyli 4gb nie starcza do obsługi systemu ? i przed update chodził szybciej a teraz wolniej ?
Po za tym mam kontakt z gościem z jakiegoś forum co zadawał podobne pytanie i on ma 8 gb wiec myślę że to sprawa dysku.i postawienia świeżego systemu bez tych aplikacji asusa.