Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i proszę o pomoc w wyborze laptopa :)

1. Kobieta

2. Wolałbym bez systemu i samemu dokupić BOX-a

3. 17"

4. SSD lub z HDD i wymiana na solidny/lepszy SSD

5. ok. 3000zł bez systemu

6. Solidne zawiasy, nie grzejący się

7. Najlepiej matowa FHD z dobrymi kątami widzenia ew. błyszcząca ostatecznie jeżeli będzie warta uwagi

8. Głównie dom w różnych ,,pozycjach,,

9. Praktycznie bez grania ew. jakieś przeglądarkowe(FB, NK itp.)

10. Office i inne podstawowe biurowe bez żadnych mega wymagających

11. Jak najsolidniejszy

12. ---

13. ---

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Wolałbym bez systemu i samemu dokupić BOX-a

Zintegrowany przez producenta wyjdzie cie znacznie taniej.

Najlepiej matowa FHD z dobrymi kątami widzenia

W takim wypadku tylko IPS i pochodne, bo są typowo biurowe z gwarancja nawet trzy letnią ale do oglądania filmów to bardzo słabo się nadają.

Dell Inspiron 5767 i5-7200U/8GB/1000/Win10 R7 FHD

Dell Inspiron 5767 i5-7200U/8GB/240/Win10 R7 FHD

To z nowości, podają że ma IPS-a ale jeszcze nie widziałem go ani jego testu.

https://www.notebookcheck.pl/Dell-Inspiron-17-5767.174351.0.html

https://www.dell.com/pl/p/inspiron-17-5767-laptop/pd

Ale wygląda na to że nadal przyoszczędzili na slocie M.2 pod dyski SSD, i zostaje tylko zabawa z HDD Caddy i wyjęcie nagrywarki jeśli chcieli byście HDD+SSD.

Bo definitywnie tylko 17" ?

Opublikowano

Zintegrowany przez producenta wyjdzie cie znacznie taniej.

To fakt ale kupując Win10 samemu będę go już miał na cały czas nawet za kilka lat zmieniając lapka zaoszczędzę już na systemie a raczej czegoś nowszego od W10 nie będzie - na ale trudno.

A jak bym wziął tego Della z HDD i chciał zamienić na SSD bo podobno słabe montują ,,seryjnie,, to jaki byś polecił 240GB?

17 cali na 90%...

Opublikowano
za kilka lat zmieniając lapka zaoszczędzę już na systemie

Z tego co się mówi w internetach to ponoć Windows 10 ma być ostatnim systemem który będzie w ogóle oznaczany mianem Windows.

Od wielu lat pracują nad czymś co ma zastąpić Windowsa jako takiego i być systemem może bardziej pokroju macOS od Appla i Linuxa.

Więc czy warto inwestować w boxa przy takich pogłoskach?

Ze sprawdzonych i polecanych

GOODRAM Iridium PRO lub Crucial MX200

Opublikowano

Z tego co się mówi w internetach to ponoć Windows 10 ma być ostatnim systemem który będzie w ogóle oznaczany mianem Windows.

Od wielu lat pracują nad czymś co ma zastąpić Windowsa jako takiego i być systemem może bardziej pokroju macOS od Appla i Linuxa.

Więc czy warto inwestować w boxa przy takich pogłoskach?

Dlatego mając swój Win po zmianie lapka mam go dalej i mogę go zainstalować na nowym i wtedy mam w kieszeni te 300zł. Bo przecież jak teraz kupię od razu z Winem to go nie przerzucę na innego lapka bo to OEM.

Opublikowano

Tylko jeśli wyjdzie za 3-5 lat już następca Windows to może się okazać że przepłaciłeś. Niestety nie mam pewności czy tak będzie a jedynie mówię o takiej ewentualności.

A jaki masz budżet maksymalny?