Pan B. Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam i proszę o pomoc w wyborze laptopa :) 1. Kobieta 2. Wolałbym bez systemu i samemu dokupić BOX-a 3. 17" 4. SSD lub z HDD i wymiana na solidny/lepszy SSD 5. ok. 3000zł bez systemu 6. Solidne zawiasy, nie grzejący się 7. Najlepiej matowa FHD z dobrymi kątami widzenia ew. błyszcząca ostatecznie jeżeli będzie warta uwagi 8. Głównie dom w różnych ,,pozycjach,, 9. Praktycznie bez grania ew. jakieś przeglądarkowe(FB, NK itp.) 10. Office i inne podstawowe biurowe bez żadnych mega wymagających 11. Jak najsolidniejszy 12. --- 13. --- Pozdrawiam :) Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Wolałbym bez systemu i samemu dokupić BOX-a Zintegrowany przez producenta wyjdzie cie znacznie taniej. Najlepiej matowa FHD z dobrymi kątami widzenia W takim wypadku tylko IPS i pochodne, bo są typowo biurowe z gwarancja nawet trzy letnią ale do oglądania filmów to bardzo słabo się nadają. Dell Inspiron 5767 i5-7200U/8GB/1000/Win10 R7 FHD Dell Inspiron 5767 i5-7200U/8GB/240/Win10 R7 FHD To z nowości, podają że ma IPS-a ale jeszcze nie widziałem go ani jego testu. https://www.notebookcheck.pl/Dell-Inspiron-17-5767.174351.0.html https://www.dell.com/pl/p/inspiron-17-5767-laptop/pd Ale wygląda na to że nadal przyoszczędzili na slocie M.2 pod dyski SSD, i zostaje tylko zabawa z HDD Caddy i wyjęcie nagrywarki jeśli chcieli byście HDD+SSD. Bo definitywnie tylko 17" ? Cytuj
Pan B. Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Zintegrowany przez producenta wyjdzie cie znacznie taniej. To fakt ale kupując Win10 samemu będę go już miał na cały czas nawet za kilka lat zmieniając lapka zaoszczędzę już na systemie a raczej czegoś nowszego od W10 nie będzie - na ale trudno. A jak bym wziął tego Della z HDD i chciał zamienić na SSD bo podobno słabe montują ,,seryjnie,, to jaki byś polecił 240GB? 17 cali na 90%... Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 za kilka lat zmieniając lapka zaoszczędzę już na systemie Z tego co się mówi w internetach to ponoć Windows 10 ma być ostatnim systemem który będzie w ogóle oznaczany mianem Windows. Od wielu lat pracują nad czymś co ma zastąpić Windowsa jako takiego i być systemem może bardziej pokroju macOS od Appla i Linuxa. Więc czy warto inwestować w boxa przy takich pogłoskach? Ze sprawdzonych i polecanych GOODRAM Iridium PRO lub Crucial MX200 Cytuj
Pan B. Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Z tego co się mówi w internetach to ponoć Windows 10 ma być ostatnim systemem który będzie w ogóle oznaczany mianem Windows. Od wielu lat pracują nad czymś co ma zastąpić Windowsa jako takiego i być systemem może bardziej pokroju macOS od Appla i Linuxa. Więc czy warto inwestować w boxa przy takich pogłoskach? Dlatego mając swój Win po zmianie lapka mam go dalej i mogę go zainstalować na nowym i wtedy mam w kieszeni te 300zł. Bo przecież jak teraz kupię od razu z Winem to go nie przerzucę na innego lapka bo to OEM. Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Tylko jeśli wyjdzie za 3-5 lat już następca Windows to może się okazać że przepłaciłeś. Niestety nie mam pewności czy tak będzie a jedynie mówię o takiej ewentualności. A jaki masz budżet maksymalny? Cytuj
Pan B. Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Budżet to 3500zł :) Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Dell Inspiron 5759 i7-6500U/8GB/1000 FHD R5 ale patrząc na aspekt matrycy Inspiron 5767 + SSD będzie się lepiej prezentował. Co do dysków SSD GOODRAM Iridium PRO i Crucial MX200 te na kościach MLC mogę polecić plus opcjonalnie obudowa USB na wyjęty dysk HDD IB-273StU3, IB-233U3-B Cytuj
Pan B. Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Dzięki za pomoc :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi