Fcbcules Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 1. 19 lat, płeć męska, kupowane na firmę 2. System nie musi być dołączony. 3. Najlepiej 13-stka, waga jest ważna. Jak najniższa, laptop wykorzystywany do zastosowań w podróży, zastępczo w drugim miejscu zamieszkania, posiadam mocną główną jednostkę stacjonarną. 4. SSD, z jak najwyższymi prędkościami. Nie zależy mi na wymianie w przyszłości. 5. 4000 PLN (zawiera w sobie VAT), mam mocną jednostkę jak już wspominałem. Laptop ma służyć za lekką jednostkę do zadań w terenie/podróży 6. Wydajność w wymienionych poniżej programach to najważniejsza sprawa, dodatkowo, jakość, ale to na drugim miejscu. 7. FHD lub wyższe, matryca matowa najlepiej, przy pracy w terenie bardzo się przyda. 9. Kompletny brak gier, nie zależy mi na tym. 10.Programy Stajnia Adobe - Photoshop, Illustrator, InDesign, sporadycznie Animate i programy do kodowania typu Brackets lub Sublime. I pluginy Topaz do Photoshopa. 11. Opcjonalnie, jesli bedzie taka opcja - matowa matryca i podświetlana klawiatura 12.Niezbyt przepadam za Lenovo, ale nie zamykam się. 13.Seria Zenbooków, ewentualnie outletowe XPS 13 Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Wydajność w wymienionych poniżej programach to najważniejsza sprawa Zwykle są procesory i5U o takiej samej wydajności ASUS ZenBook UX305LA 256GB lub 512GB Lenovo ThinkPad 13 ma jeden spory plus czyli dwa sloty na RAM oraz minus czyli krótka gwarancja producenta (rękojmia sklepów 24m) co prawda można ją rozszerzyć bezpośrednio w Lenovo ale to dodatkowy koszt. Cytuj
Fcbcules Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 Ten ZenBook z i5, poradzi sobie dobrze z moimi wymaganiami? Czy różnica między i5 a i7 z U na końcu jest widoczna? ;) Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 https://www.notebookcheck.pl/Ranking-procesorow-mobilnych-w-laptopach.4344.0.html Trochę tak, a czy podoła to już zależy w dużej mierze od ilości warstw rozmiaru projektu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi