Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. 19 lat, płeć męska, kupowane na firmę

2. System nie musi być dołączony.

3. Najlepiej 13-stka, waga jest ważna. Jak najniższa, laptop wykorzystywany do zastosowań w podróży, zastępczo w drugim miejscu zamieszkania, posiadam mocną główną jednostkę stacjonarną.

4. SSD, z jak najwyższymi prędkościami. Nie zależy mi na wymianie w przyszłości.

5. 4000 PLN (zawiera w sobie VAT), mam mocną jednostkę jak już wspominałem. Laptop ma służyć za lekką jednostkę do zadań w terenie/podróży

6. Wydajność w wymienionych poniżej programach to najważniejsza sprawa, dodatkowo, jakość, ale to na drugim miejscu.

7. FHD lub wyższe, matryca matowa najlepiej, przy pracy w terenie bardzo się przyda.

9. Kompletny brak gier, nie zależy mi na tym.

10.Programy

Stajnia Adobe - Photoshop, Illustrator, InDesign, sporadycznie Animate i programy do kodowania typu Brackets lub Sublime. I pluginy Topaz do Photoshopa.

11. Opcjonalnie, jesli bedzie taka opcja - matowa matryca i podświetlana klawiatura

12.Niezbyt przepadam za Lenovo, ale nie zamykam się.

13.Seria Zenbooków, ewentualnie outletowe XPS 13

Opublikowano
Wydajność w wymienionych poniżej programach to najważniejsza sprawa

Zwykle są procesory i5U o takiej samej wydajności

ASUS ZenBook UX305LA 256GB lub 512GB

Lenovo ThinkPad 13 ma jeden spory plus czyli dwa sloty na RAM oraz minus czyli krótka gwarancja producenta (rękojmia sklepów 24m) co prawda można ją rozszerzyć bezpośrednio w Lenovo ale to dodatkowy koszt.