Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się na kupnem nowego laptopa, głownie będzie mi służył do gier. Zastanawiam się nad dwoma modelami:

1szy to Dell Inspiron 7559 natomiast drugi model to jego nowszy model Dell Inspiron 7566.

Dell 7559 jest już przetestowany i nawet tutaj na stronie można przeczytać recenzje użytkowników, z tego co widziałem to ma więcej + jak -. Natomiast jego wersja po lifcie czyli Dell 7566 jest to nowość? I niestety nigdzie nie mogę znaleźć testów tego modelu, nie ma również opinii użytkowników. Tak więc tutaj pytanie do Was, który model wybrać? i z jaką konfiguracją? 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chce mieć dobrą maszynę na kilka lat spokojnego grania przynajmniej, grać bd w nowe tytuły takie jak :

- Wiedźmin 3

- World of Warcraft - Legion

- Forza Horizon 3 

budżet zmienił się od momentu jak zacząłem szukać jakiegoś sensownego sprzętu, na początku myślałem coś do 3000 zł na i5, teraz wole dołożyć i kupić już coś  z i7-6700 HQ ( do 4000) ale jeżeli okaże się że np. jeżeli dołożę te 200-300 zł więcej i będę miał zamiast 8GB to 16 GB ram ( bo chyba będzie zauważalna różnica między 8 a 16 GB?) to wiadomo że lepiej od razu to dołożyć niż później się martwić '' czy mogę rozkręcić lapka i wsadzić dodatkową kość ram nie tracąc gwarancji czy też nie''.

Opublikowano
bo chyba będzie zauważalna różnica między 8 a 16 GB?

W grach nie tylko w programach - jeśli mówimy o Dual Channel czyli pracy z 2 kośćmi np. 

czy mogę rozkręcić lapka i wsadzić dodatkową kość ram nie tracąc gwarancji czy też nie

Patrz czy ma klapę serwisową a praktycznie każdy gamingowy taką posiada.

A na kiedy przymierzasz sie do zakupu? Bo w na początku 2017 wychodzą grafiki 1050/Ti Mobile ;)

Opublikowano

W każdym z tych Delli jest GeForce GTX 960M, chyba najgorsza nie jest. Kwestia dobrania reszty :/ jaki wybrać procek ile ram czy ddr3 a może juz ddr4, czy dysk SSD brać masakra jakaś :D

Opublikowano

1. Mężczyzna 25+, komp  tylko dla mnie.

2. Windows musi być już na kompie. ( partycja recovery)

3. Matryca 15+

4. Bez różnicy czy będzie dodatkowy dysk SSD wiadomo że jeżeli można kilka zł dopłacić i on będzie to będzie to działało na +,

5. Jak wspominałem wcześniej, początkowo chciałem przeznaczy 2-3 tysiące lecz w tej cenie nic fajnego nie mogłem znaleźć więc postanowiłem dołożyć jeszcze trochę  ( do ok. 4000zł) , bd chciał dokupić jeszcze jakąś dobrą podkłakę chłodzącą oraz mysz + klawiaturę ( najlepiej bez kabli : :)

6. Z racji tego że ma być to komputer do grania, będzie on przez więszość czasu podłączony do ładowania więc procesor, karta graficzna - wydajność >jest dla mnie ważniejsza niż cała reszta.

7. Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie więc wybiorę to co jest lepsze ;)

8. Głownie bd go używał w domu- biurko/ łóżko.

9. World of Warcraft - Legion, Forza Horizon 3, Wiedzmi 3 -  wiadomo że każdy by chciał grać na jak najlepszych parametrach ale też muszę być świadomy że za takie pieniądze nie będę miał TOP 1 Gaming laptopa ;)

10. -

11. -

12. -

13. mój typ to https://www.x-kom.pl/p/323599-notebook-laptop-156-dell-inspiron-7566-i7-6700-8g-128500-win10-gtx960-fhd.html

oraz https://www.x-kom.pl/p/263187-notebook-laptop-156-dell-inspiron-7559-i7-6700hq-8gb-1000-fhd-gtx960.html

myślałem też żeby wybrać konfigurację z 16GB ram aby go trochę usprawnić ;)

Opublikowano

oraz mysz + klawiaturę ( najlepiej bez kabli )

Oraz statyw ;)

Z racji tego że ma być to komputer do grania, będzie on przez więszość czasu podłączony do ładowania więc procesor, karta graficzna - wydajność >jest dla mnie ważniejsza niż cała reszta.

https://www.purepc.pl/notebooki/geforce_gtx_1050_ti_dla_laptopow_szybszy_od_geforce_gtx_970m

To nie wiem czy nie poczekał bym ba 1050 Mobile w takim wypadku