nergalek Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Dzień dobry, Jestem studentem pierwszego roku Informatyki. Poszukuję laptopa do nauki programowania, pracy z maszynami wirtualnymi oraz obsługi programów, które pojawią się w toku studiów np. AutoCad. Mój maksymalny budżet to 2800 zł. Mam świadomość, że nie jest on za wysoki jedak, chciałbym aby laptop miał matową matrycę FullHD. Laptopem, który rozważam jest Acer F5 573G: https://www.x-kom.pl/p/326634-notebook-laptop-156-acer-f5-573g-i5-6200u-8gb-1000-win10-gf940mx-fhd.html Zastanawiam się czy procesor w tym komputerze zaspokoi moje potrzeby. Laptop nie będzie przeznaczony do gier, natomiast będzie prawie codziennie noszony na uczelnie dlatego wydaje mi się, że obudowa powinna być w miarę możliwości wytrzymała. System operacyjny nie jest konieczny. Pozdrawiam, Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Lenovo ThinkPad E560 i5-6200U/8GB/500/DVD-RW FHDLenovo ThinkPad E560 i5-6200U/16GB/500/DVD-RW FHDASUS P2530UA-DM0151E i5-6200U/4GB/256SSD/Win7P+Win10PJeśli pominąć grafikę dedykowaną i gry warto zapoznać się z seriami biznesowymi. Zastanawiam się czy procesor w tym komputerze zaspokoi moje potrzeby. Jeśli do nauki to prawdopodobniej tak choć będzie wolniejszy od modeli z procesorami i5 HQ (4 rdzenie). Ten Acer ma jeden minus mało pojemną baterie więc będziesz potrzebować często gniazdka w zasięgu, ale ma tez jeden wielki plus złącze M.2 na dyski SSD. Ma też fajną politykę jeśli chodzi o dokupienie rozszerzonej gwarancji na co oferuje bodajże aż 12 miesięcy od zakupu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi