Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mężczyzna 20-25 lat

2. Z systemem

3. 15" - 17"

4. HDD + SSD

5. Kwota pomiędzy 3500-4500

6. Chciałbym jakiś balans pomiędzy wydajnościa a jakością wykonania( zeby nie trzeszczały klawisze, plastiki. Długośc pracy na baterii gra drugą role ponieważ laptop będzie uzywany głównie w domu.

7. Matowy ekran IPS

8. 90% Dom

9. Najczęściej CS:GO, fifa, empire total war, wypadałoby w końcu pograć w Wiedźmina 3, BF'a 1. Mam świadomość że za tę cene takie wymagające tytuły nie pójdą na ultra, ale fajnie jakby wiedźmin na wysokich poszedł :).

10. Raczej nic wymagającego, głównie jak już to MS Office.

11. Matowa matryca ( bardzo nasłoneczniony pokój )

12. Nie posiadam zbytnio rozeznania co oferują na dzisiaj firmy, jednak słyszałem narzekania na LENOVO.

Posiadam 7 letniego SONY Vaio VGN-NS31S ; także każdy sprzęty nowy będzie lepszy, choć nie ukrywam że mój lapek jest naprawdę dobrze wykonany tzn. nic nie trzeszczy, klawiatura wygodna i ergonomiczna, nie grzeje się w miejscu trzymania rąk i nie palcuje się. Fajnie jakby mój przyszły lapek także zbytnio nie hałasował (czytałem o cudach za 6k które osiągały po 55 dB) no i miał znośne temperatury; żeby nie parzył po prostu :D.

13. Znalazłem póki co dla siebie takie coś - https://www.x-kom.pl/p/331055-notebook-laptop-173-acer-vn7-792g-i5-6300hq-8gb-1201000-win10-gtx960m-fhd.html. Prosiłbym o jak najwięcej opinii pochodzących z własnych doświadczeń z tą seria lapków ;).

Dzięki wielkie z góry :)

Opublikowano

Acer VN7-792G (17,3") seria Aspire V17 Nitro Black Edition
Tutaj masz informacje, testy i recenzje posiadaczy tego modelu (dół strony). // mój błąd recenzje umieścili tylko VN7-592G

fajnie jakby wiedźmin na wysokich poszedł

https://www.notebookcheck.net/The-Witcher-3-Notebook-Benchmarks.143187.0.html
https://youtu.be/WAB4w_J_13A
Tego możesz się spodziewać.
Na kiedy się przymierzasz do zakupu?

czytałem o cudach za 6k które osiągały po 55 dB

Podczas benchmarków czyli nawet 30 min na 100% obciążeniu GPU+CPU ;) ?

Jeśli chodzi o SSD to proponował bym samodzielnie wybrać np. Patriot Ignite 240GB na kościach MLC lub nawet szybsze na PCIe NVMe (>200MB/s).

Opublikowano

Do konca roku, czekam czy nie bedzie jakiś promocji z okazji black friday no i świąt. No własnie opinii o tym lapku jest dosyć mało, a co do temperatur możliwe że w większym pudełku lepiej to wszystko sie chlodzi .. SSD chciałem w zestawie gdyż nie chce za bardzo w nim grzebac a no z tego względu że ma paskudne dojście do podzespołów. Mam rozumieć że te ssd ze sklepów - ssd samemu wybranemu jest nie równe :D?

Opublikowano

Bo dopiero w przyszłym roku pojawią się laptopy z GTX 1050/TI Mobile, niestety Nvidia celowo przeciąga premierę.

Co do SSD sklep ci zamontuje jaki zechcesz, ale wybierając samodzielnie masz same zalety, pełna gwarancja, niezawodne kości.