Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prosze o pomoc w znalezienu odpowiedniego laptopa do moich wymagań:

System operacyjny-Laptop bez systemu operacyjnego.

Matryca -15,6 nie większa, nie mniejsza

Dysk-Dysk HDD 500gb minimum

Cena-Interesują mnie tylko laptopy nowe w cenie do 2600zł i ani grosza więcej.

Wymagania sprzętowe-Jeśli chodzi o długość działania na akumulatorze to laptop i tak będzie używany głównie w domu, więc nie jest to zbyt ważna kwestia, najwazniejsze sa raczej podzespoły, gtx940 i5 i min 4gb ram z mozliwoscia rozbudowy 

Ekran-Matryca matowa, nie jestem pewien jaki efekt dają folie matujące, wiec raczej nie chce sie bawić z takowymi. Rozdzielczośc najlepiej full hd 1920x1080, ale gdyby była niższa a podzespoły urzadzenia znacznie lepsze od konkurencyjnych z rozdzielczoscia hd to oczywiscie zdecyduje sie na nizszą.

Do czego laptop będzie używany ?-Laptop uzywany bedzie w domu do pisania  prac w microsoft office,oglądania filmow na internecie, facebooka oraz grania w gry.

Gry w jakie gram-Co do gier to najlepiej poprostu jak najlepsza wydajność(w tej cenie oczywiscie). Gdyby udało sie odpalic wiedzmina 3 na niskich detalach to było by rewelacyjnie, ale jesli chodzi o gry ktore na pewno chce na tym laptopie odpalic to wiedzmin2, skyrim, bioshock infinite i remastery starych bioshocków na przynajmniej średnich detalach.

Programy których uzywam-Word office 

Znalazłem coś takiego, ale może ktoś zaproponuje coś lepszego, w dodatku gdzie nie spojrze to tego laptopa juz nie ma na stanie.

https://www.x-kom.pl/p/326059-notebook-laptop-156-acer-f5-573g-i5-6200u-8gb-1000-gf940mx-fhd.html