VonW Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 4.3 m, salon 35m2 2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Na wprost 3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Brak 4. Jaką markę preferujesz? Sony / LG 5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 75 cali powinno wystarczyć, 85 są już dla mnie przeogromne 6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Laptop / dysk zewnętrzny 7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy/seriale 8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Nie 9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? YT, streamingi typu Netflix, opcjonalnie radio internetowe / spotify jeśli się da 10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie wieczorami 11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? do 6k Telewizor wykorzystywany tylko i wyłącznie do oglądania filmów/seriali/dokumentów - stream z internetu lub z dysku zewnętrznego (usb) / laptopa (hdmi albo wifi?). Wydaje mi się że w związku z tym niski input lag i odświeżanie 120 Hz nie ma znaczenia. Zależy mi na jakości obrazu. Znalazłem Sony 75XH8096 za 5200 (jedyny zarzut to średnie głośniki, może dodać do tego jakiś soundbar?) Rok starszą wersję XG8096 za 4800 (więc warto dopłacić, inny proc). Druga opcja to LG 75UN85003LA. Z góry dziękuję za odpowiedź, VonW Cytuj
VonW Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 Update: wychodzi na to, że w serii XH tylko 85'' ma matrycę VA, reszta IPS. W XG 75'' ma VA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi