Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop służy mi do pracy (po 10h dziennie)
- programowanie, praca z zew. monitorem.
- kilkanaście zakładek w FF / Chrome
- 0 gier czy montażu wideo

Najważniejsze aby miał:
- i5 lub i7, min. 12 GB ramu (idealnie 16 GB lub więcej)
- dysk wystarczy 500 GB
- nie mam wymagań odnośnie matrycy (nie znam się na tym), obecnie mam rozdzielczość 1366 x 768 (14")
- waga max. 2 kg, bo codziennie noszę
- obecnie mam 14", ale przy wadze < 2kg mógłby być i 15,6"
- czas na baterii nieistotny
- czy warto mieć dodatkową kartę graficzną czy wystarczy zintegrowana? nie gram, grafiki też nie obrabiam, w przyszłości moooże jakiś domowy montaż filmu z drona, ale nic pewnego
- Win10 lub bez systemu
- budżet max. 5k, a najlepiej bliżej 4k
- najlepiej Dell z uwagi na 2 lub 3 lata NDB, bo w razie awarii nie mogę pozwolić na brak sprzętu więcej niż 1 dzień (chyba że konkurencyjny a porównywalny sprzęt będzie np. 1k tańszy)

Mogę prosić o wasz komentarz? Nie siedzę w tematyce, ale nie chciałbym z czymś wtopić na te kilka lat.

Opublikowano

Jeśli 14 cali wchodzi w grę obejrzyj sobie tego Matebooka. Laptop jest w całości wykonany z aluminium. Matryca w tym modelu to IPS w rodzielczości 2k. Postawiony jest na Ryzenie 4600H, czyli wysokonapięciowy. Jest bardziej wydajny, kosztem czasu pracy na baterii, który nie jest dla Ciebie ważny. 16 GB RAM jest wlutowane i nie ma możliwości rozbudowy. Dysk SSD można rozszerzyć. Ten model występuje tylko z systemem.
https://www.x-kom.pl/p/596329-notebook-laptop-140-huawei-matebook-14-r5-4600h-16gb-512-win10-szary.html

Opublikowano
17 minut temu, Tenorek napisał:

Jeśli 14 cali wchodzi w grę obejrzyj sobie tego Matebooka. Laptop jest w całości wykonany z aluminium. Matryca w tym modelu to IPS w rodzielczości 2k. Postawiony jest na Ryzenie 4600H, czyli wysokonapięciowy. Jest bardziej wydajny, kosztem czasu pracy na baterii, który nie jest dla Ciebie ważny. 16 GB RAM jest wlutowane i nie ma możliwości rozbudowy. Dysk SSD można rozszerzyć. Ten model występuje tylko z systemem.
https://www.x-kom.pl/p/596329-notebook-laptop-140-huawei-matebook-14-r5-4600h-16gb-512-win10-szary.html

Wygląa w miarę ciekawie tylko za 500 więcej mam Della z NBD na 2 lata i dyskiem 1 TB i swobodnym dostępem do pamięci...