Otsochodzi Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Cześć, muszę kupić jakiś dysk SSD do laptopa bo mój HDD nie daje rady, strasznie wolno komputer chodzi nawet po formacie, HD Tune Pro pokazało 1% damaged sector. Mój laptop to Samsung R580, naklejka na dysku HDD pokazuje "Toshiba a3010n", czy to zwykły dysk 2,5 cala ? Bo google nic mi nie podpowiada... jeśli ktoś pomoże mi to ustalić to jakie dyski SSD polecacie ? Abym nie zbankrutował tylko. Z góry dziękuję za odpowiedzi. :) Cytuj
FxJ Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Sprawdź jeszcze raz model lub daj zdjęcie naklejki znamionowej spod spodu. Jakiej pojemności potrzebujesz i ile chciałbyś przeznaczyć? Cytuj
Otsochodzi Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 Myślałem nad 240-320GB, jakiś najtańszy z tych polecanych firm. Nie używam żadnych programów specjalistycznych oraz nie gram w gry już. Po prostu laptopa używam do przeglądania neta i filmów. Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 GOODRAM 240GB 2,5'' SATA SSD Iridium PRO Tego mogę polecić jest na kościach MLC i 5 lat gwarancji. Cytuj
Otsochodzi Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Dysk zakupiłem ten co poleciłeś i teraz mam pytanie jeśli odłączę stary dysk i będę chciał go później przerobić na zewnętrzny to bez problemu będę mógł zgrać te dane które się na tym starym dysku aktualnie znajdują czy podczas przerabiania go na dysk zewnętrzny będę musiał go sformatować ? Bo nie wiem czy teraz zgrać wszystkie rzeczy czy później na spokojnie mogę sobie przerzucić z tego starego. Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Puki nie zgrasz wszystkich danych nie formatuj nawet z partycją systemową może działać w kieszeni USB. Jak zgrasz wszystkie dane najlepiej sformatować go przy pomocy linuxa (np. Mint lub Ubuntu itp.) by pozbyć się ukrytych partycji systemowych. Instrukcja: https://youtu.be/CQzi7epI70Q Cytuj
janek963 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 A dysk ssd 128 GB od goodramu to dobry zakup ? Pytam ogólnie o markę nie o konkretny model bo wiadomo mogą mieć gorsze i lepsze produkty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi