Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Lenovo IdeaPad C340 opinia właścicieli. Opinie na temat laptopów konwertowalnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

czy mamy na forum posiadaczy Lenovo IdeaPad C340? Od jakiegoś czasu rozglądam się za laptopem dla mnie - studenta. Bardzo spodobał mi się model C340 w jednej ze specyfikacji, natomiast pytanie odnosi się do ogółu użytkowników tego laptopa. Jakie jest wasze doświadczenie z obudową i ekranem? Spotkałem się z jedną opinią o pękającej obudowie i z jedną o przejaśnieniach na ekranie. Laptop chcę zakupić w dość bogatej konfiguracji tzn. i7/12gb ram/geforce 230mx, z tego też powodu nie chcę wbić się na minę, laptop którego szukam ma służyć co najmniej kilka lat więc zależy mi na dobrym wykonaniu. 

Jest to mój pierwszy wpis także proszę o wyrozumiałość, z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Lenovo ma ogólnie problem z plastikiem, szczególnie w laptopach od 7 generacji do 9. Ekran też nie robi szału - najzwyklejsza matryca TN.

Powiem tak, laptop 2w1 jest mega fajną zabawką, ale jak ma być wydajnie - to postawiłbym na standardowego lapka. Trochę lepiej wykonany jest Inspirion od Della. Jest na 11 generacji i5, ale za to nie ma karty. Nie wiem, czy ci w ogóle karta będzie potrzebna, ale te integry od intela nie są już takie złe jak kiedyś. https://www.x-kom.pl/p/605398-laptop-2-w-1-dell-inspiron-5406-i5-1135g7-16gb-256-win10.html

A jak już mam w ogóle ci polecić laptop dotykowy - to tylko Surface, ale to droga zabawka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lenovo IdeaPad C340 mam od jakiegoś roku. Niedawno zauważyłem lekkie pęknięcie na górze obudowy zaraz koło zawiasu. Sprzęt użytkowany standardowo, nie rzucany nie maltretowany. Oczywiście serwis Lenovo stwierdził, że jest to usterka mechaniczna z winy użytkownika i nie chce naprawić sprzętu w ramach gwarancji.

Mam w domu starego laptopa Lenovo Yoga 2 (około 5-cio letni), w którym nic się nie dzieje. Można powiedzieć prawie pancerny.

Porównując oba, w tym nowym zdecydowanie kiepskiej jakości plastiki.