Repid Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2021 Witam od niedawna zauważyłem że mój komputer bardzo słabo chodzi, ogólnie recenzje są wybitne i widzę że komputer jest dobry ale ostatnio zauważyłem że mój komputer nie używa Dedykowanej karty tylko zintegrowaną, jest ona słabsza od Dedykowanej i chciałbym się zapytać jak zmienić żeby karta Dedykowana zaczęła działać. Tutaj skan z Benchmark https://www.userbenchmark.com/UserRun/39141127 Cytuj
qonsta Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2021 Przede wszystkim tak. Masz nitro - dość gorący laptop. Wypadałoby mu zmienić pastę. Do tego, nitro jak większość lapków, ma tylko jedną kość 8GB. Proponuje dokupić drugą kość, wtedy wydajność w grach podskoczy i będziesz miał dual chanel. Tutaj przykładowa pamięć, która pasuje do twojego modelu. Musi to być SODIMM, żebyś nie pomylił z ramem do PC. Poradnik jak włączyć kartę : - najszybciej będzie jak w planie zasilania ustawisz "maksymalna wydajność" - Uruchom NVidia Control Panel poprzez menu Start lub klikając prawym przyciskiem myszy na pulpicie. Kliknij Ustawienia 3D > Ustawienia ogólne jak pokazane poniżej. Wybierz High-performance NVidia processor z rozwijanej listy. Kliknij Zastosuj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi