Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z aktywacja Win 10 Pro. Kupiłem klucz z legalnego źródła kilka lat temu, cały czas był aktywny na komputerze. Kupiłem niedawno laptopa, nowego bez oprogramowania. Zainstalowałem na nim Windowsa 10 Pro, nie aktywowałem od razu. Teraz chciałem go aktywować, wykonałem następujące kroki (od początku na laptopie był już identyfikator produktu):

- Na starym komputerze pobrałem ShowKeyPlus, zapisałem klucz produktu.

- Wszedłem w cmd i wpisałem: "slmgr.vbs /upk", wyskoczyło okienko o udanej dezaktywacji, potem wpisałem "slmgr.vbs /cpky" wyskoczyło okienko o usunięciu klucza.

- Wszedłem na laptopa, ustawienia/Aktualizacja i zabezpieczenia/Aktywacja/Zmień klucz produktu, wpisałem klucz i wyskoczył błąd, wpisałem ponownie i również wyskoczył błąd.

- Wszedłem w cmd i wpisałem "slmgr.vbs /ipk MÓJ KLUCZ" wyskoczyło okienko o udanej aktywacji, wszedłem w ustawienia i dalej widnieje informacja o nieaktywnym windowsie.

- Potem próbowałem uruchamiać ponownie laptopa, wpisywałem klucz w ustawieniach, dalej błąd, wpisałem znowu w cmd i znowu poprawnie. Stary komputer również zresetowałem, znowu chciałem usunąć klucz, ale wyskoczyła informacja o jego braku.

Na ten moment mam komunikaty:

Stary komputer :

- Mój komputer/Właściwości "System Windows nie został aktywowany" oraz "Identyfikator produktu: Niedostępne". 

- Ustawienia/Aktualizacja i zabezpieczenia/Aktywacja "System Windows został aktywowany przy użyciu licencji cyfrowej"

- Program ShowKeyPlus dalej podaje mój klucz produktu, jednak identyfikator produktu jest inny niż wcześniej, są inne 3 ostatnie znaki.

- Prawym na pulpicie/Personalizuj, brak informacji o dezaktywacji.

Nowy laptop:

- Mój komputer/Właściwości  "System Windows nie został aktywowany" jednak jest podany identyfikator produktu.

- Ustawienia/Aktualizacja i zabezpieczenia/Aktywacja "System Windows nie został aktywowany"

- Program ShowKeyPlus pokazuje klucz produktu.

- Prawym na pulpicie/Personalizuj, "Przed spersonalizowaniem komputera aktywuj system Windows".

Co w takiej sytuacji mam zrobić?