Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Chłopak, 16 lat, na raty
2. Windows 8.1 / 10 (lepiej ten drugi)
3. Jak największy, myślę około 15,6''

4. 500 - 1000 GB HDD wystarczy
5. 3000 zł ma zawierać laptopa + podkładkę chłodzącą. Najlepiej taką, która będzie dopasowana do modelu.
6. Jakość wykonania, układ chłodzenia są dla mnie ważne, praca na baterii to sprawa drugorzędna
7. FHD byłoby miłe, ale jeśli serio nie da rady, to może być HD
8. Będzie używany w domu
9. LOL, CS:GO, jakieś gry 2D typu Super Meat Boy zadowolą mnie w zupełności
10. Sporo pisania, więc zaletą byłaby wygodna klawiatura. Filmy FHD. Chciałbym na nim też trochę programować i najważniejsze - montować filmy w Movie Studio Platinum, więc przydałby się dobry procesor i wydajny układ chłodzenia.
11. HDMI, ale to raczej oczywiste

12.Chciałbym jakiegoś ładnie wyglądającego laptopa, ale to tylko taka mała sugestia, nie wymóg.

Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

montować filmy w Movie Studio Platinum, więc przydałby się dobry procesor i wydajny układ chłodzenia

Lenovo 700-15 (15,6") seria Ideapad 700 15 (700-15ISK)

Acer V5-591G (15,6") seria Aspire V 15

Tak sądzę że lepiej dla ciebie jak byś się wstrzymał i dozbierał do któregoś z tych modeli z procesorami HQ (pełno napięciowe) jak i5 na Skylake 4 rdzeniowe.

Bo w zakładanym budżecie z nowych to np.

Acer F5-573G i5-6200U/8GB/1000/Win10 GF940MX FHD + dysk SSD Patriot Ignite 240GB (MLC)